Dolar 32,5835
Euro 35,0278
Altın 2.460,78
BİST 9.796,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

VALİ KARALOĞLU, SAİNT GEORGE VE AMİDA HÖYÜK’TE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Münir Karaloğlu, restorasyonu devam eden Saint George ve Diyarbakır tarihinde önemli bir yere sahip Amida Höyük de sürdürülen çalışmaları inceledi.

VALİ KARALOĞLU, SAİNT GEORGE VE AMİDA HÖYÜK’TE İNCELEMELERDE BULUNDU
REKLAM ALANI
16 Temmuz 2021 17:11
1.531

Vali Karaloğlu öncülüğünde milattan sonra 3. yüzyıldan günümüze uzanan Saint George Kilisesini gelecek nesillere taşıyacak yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Restorasyonun tamamlanmasının ardından çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlenmesi planlanan kilisedeki çalışmaları inceleyen Karaloğlu son düzenlemeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

 

Buradaki incelemelerin ardından Amida Höyük kazı alanına ziyarette bulunan Vali Karaloğlu ikinci etap ve fetih kapısında sürdürülen çalışmaları da inceledi. Yetkililerden bilgi alan Karaloğlu alana yönelik yapılacak çalışmalar için çeşitli talimatlarda bulundu.

 

 

Karaloğlu son olarak Fiskaya şelalesinin üzerinde yapılan ve vatandaşlara eşsiz bir seyir imkânı tanıyacak cam terasın yer aldığı alanı ziyaret etti.  

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.