Dolar 32,3546
Euro 34,6875
Altın 2.393,28
BİST 10.159,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Diyarbakır’da PSK, PAK ve Azadi Hareketi Bürolarında “Kürdistan Bayrağı” Araması

Diyarbakır’da PSK, PAK ve Azadi Hareketi Bürolarında “Kürdistan Bayrağı” Araması
REKLAM ALANI
19 Aralık 2022 15:56 | Son Güncellenme: 19 Aralık 2022 15:57
1.260

Diyarbakır’da PSK, PAK ve Azadi Hareketi’ne 17 Aralık “Bayrak Günü” vesilesiyle asılan bayraklar için operasyon düzenlendi. Parti bürolarında “Kürdistan Bayrağı” araması sürüyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’da PSK, PAK ve Azadi Hareketi, “17 Aralık Kürdistan Bayrak Günü” dolayısıyla parti binalarına bayrak astı.

 

Polisler, 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı ile PSK, PAK ve Azadi Hareketi bürolarında bayrak araması yaptı. Polis parti binalarındaki bayrakları toplarken, parti bürolarında arama ise sürüyor.

 

 

PSK Diyarbakır İl Başkanı Hidayet Fidan, parti binasında bayrak aramasının devam ettiğini belirterek, “1. Sulh Ceza Hakimliği’nin talebi üzerine Kürdistan Bayrağıyla ilgili 17’sinde balkonlara asmıştık. Bize, PAK’a ve Azadi Haraketi’ne yönelik uygulama yapıyorlar. Bayrakları topluyorlar. Henüz daha arama devam ediyor” dedi.

 

‘KÜRDİSTAN DEĞERLERİNE TAHAMMÜLSÜZLÜK KABUL EDİLEMEZ’

 

PSK Genel Başkanı Bozyel, bayrak aramasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: “Bugün emniyet güçleri, Diyarbakır’da başta partimiz PSK olmak üzere PAK ve Hereketa Azadi binalarını basarak Kürdistan bayraklarını topluyorlar. Kürdistan bayrağına ve bir bütün olarak Kürdistan değerlerine gösterilen bu tahammülsüzlük kabul edilemez.

 

17 Aralık Kürdistan bayrağı günü nedeniyle il binalarımızda Kürdistan bayrakları asılmış ve bu durum bazı ırkçı ve faşist odaklar tarafından “terörle” ilişkilendirilerek manipüle edilmişti. Devletin güvenlik güçlerinin, söz konusu ırkçı odakların “işaretiyle” harekete geçerek Anayasal güvenceler altında olan parti binalarını basması ifade ve örgütlenme özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir.

 

 

Bu tutumu şiddetle kınıyor, doğru bildiğimiz ilke ve değerler doğrultusunda mücadelemizi devam edeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

 

PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kürdistan değerlerine tahammülsüzlük uç noktada… Irkçı faşist odakların işareti üzerinde emniyet güçleri PSK Diyarbakır İl binasını basarak Kürdistan bayraklarını topluyor. Kürt ve Kürdistan değerlerine dönük bu tahammülsüzlük kabul edilemez, şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

NE OLMUŞTU?

 

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Parlamentosu 19 Haziran 2009’da aldığı kararla 17 Aralık 1945’te Mahabad Belediyesi binasında Kürdistan bayrağının dalgalanmasına ithafen 17 Aralık tarihini Kürdistan Bayrak Günü olarak ilan etti. (Kaynak: Surajans)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.