Dolar 32,3672
Euro 34,6943
Altın 2.398,13
BİST 10.164,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

“Engelli Vatandaşlarımızın Sürekli Yanındayız”

“Engelli Vatandaşlarımızın Sürekli Yanındayız”
REKLAM ALANI
8 Mayıs 2023 12:29 | Son Güncellenme: 8 Mayıs 2023 14:55
306

Diyarbakır Milliyetçi Hareket Partisi il başkanlığını ziyaret eden kentteki engelli dernekleri temsilcileri, bir gün değil her gün hatırlanmak istediklerini söyledi.

 

ARA REKLAM ALANI

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan ve il yönetim kurulunun kapıda karşıladığı engelli vatandaşlar, sorun ve taleplerini sıralayarak MHP’den destek istedi.

Her gün hatırlanmak istediklerini belirten engelli dernekleri temsilcileri, ulaşım araçlarında şoförlerin kendilerini görmezden geldiklerini ve yetkililerden tüm dezavantajlı gruplar adına bir kompleks taleplerinin olduğunu söyledi.

 

“SÜREKLİ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

 

Zihinsel Engelliler Derneği, Bedensel Engelliler Derneği, Ortopedik Engelliler Derneği ve Görme Engelliler Derneği’nin temsilcilerinin ziyaret ettiği MHP’de il Başkanı Miktat Arslan; “Bugün burada engelli vatandaşlarımızla bir araya geldik. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey Efendi’nin de dediği gibi engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için sorumluluk şuuru, empati kültürü, dayanışma ve yardımlaşma duygusu muhakkak surette canlı ve aktif tutulmalıdır. Biz onların yanında olup onların sorun ve taleplerini dinleyip onlarla bir arada olmalıyız. Çünkü hepimiz birer engelli adayıyız. Yarının engellileri, bugünün sağlıklı insanları olarak engelli vatandaşlarımızın bir gün değil sürekli yanında olacağız” dedi.

“TÜRKİYE NÜFUSUNUN YÜZDE 10’UNA TEKABÜL EDİYORUZ”

 

Diyarbakır nüfusunun yüzde 10’una tekabül eden bir sayı olduklarını belirten engelli vatandaşlar; “Devletimiz bizi gelir testinden muaf tutsunlar. Dezavantajlı tüm vatandaşlarımız için hepimizin bir arada olacağı, sosyal aktivitelerimizi gerçekleştireceğimiz bir kompleks istiyoruz. Toplu taşıma araçlarında bizi gören şoförler bizden kaçıyor ve bizi otobüse almıyor. Bu konuda yetkililerin buna hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Gençlik ve Spor il müdürlüğünden araç talebimiz olduğunda bize aracı verip yakıtı kendiniz doldurunuz deniliyor. Zaten mağduruz ve durumumuz yok. Tüm resmi kamu kurum ve kuruluşları, şahsi iş yerleri, hastaneler, eczaneler dâhil olmak üzere ulaşım anlamında sorun yaşıyoruz. Bu konuda bizi de düşünmelerini istiyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.