Dolar 32,4890
Euro 34,7286
Altın 2.402,20
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Elaldı: “Tatlıda Fahiş Fiyat ve Kalite Konusunda Denetimler Artırılmalı”

Elaldı: “Tatlıda Fahiş Fiyat ve Kalite Konusunda Denetimler Artırılmalı”
REKLAM ALANI
22 Ocak 2024 11:02
221

Merkezi Diyarbakır’da olan ve İstanbul’da da üretim yapan Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, tatlıda fahiş fiyat denetimlerinin artırılması çağrısında bulundu.

Üreticilere de destek verilmesi gerektiğini belirten Elaldı, “Asgari ücretin 11 bin liradan 17 bin liraya çıkması azdır, çok değil diyoruz. Ama burada esnafa binen yükün de yetkilileri bilmesini istiyoruz. Biz de isteriz asgari ücret 20 bin lira, 25 bin lira olsun. Ama biz de kazanabilelim ki verelim. Üreticilerin, imalatçıların özellikle kredilere daha çabuk ulaşabilmeleri lazım, çünkü bu kredilerin karşısında zorlanıyoruz” dedi.

ARA REKLAM ALANI

‘DENETLEMEYE BİZDEN BAŞLAYABİLİRLER’

Özellikle fahiş fiyat denetimlerinin sıklaştırılması gerektiğini de ifade eden Elaldı, “Böyle bir ortamda 1 kilo baklavanın 600-700 liralara gitmesini biz de istemiyoruz. Şu anda piyasada bin 300, bin 500 liradan satılan baklavalar var. Bugün bu bölgede biz de halen 350 liraya fıstıklı baklava var. Bütün tüketicilere de bunu söylüyoruz; aldığınız ürünleri tahlil edin. En pahalısını da tahlil edin, en ucuzunu da tahlil edin. Bölgenin en büyük tesisini kurduk. İstihdam anlamında burada 80-100 kişi çalışıyor. Sadece burasıyla da kalmıyoruz. Her gün yatırımlarımız var. İstanbul’da olsun, burada olsun, şu an uluslararası çalışma yapan AR-GE’miz var. Sayın Cumhurbaşkanımız iş dünyasına ‘Elinizi taşın altına koyun’ dediği zaman biz gövdemizi bıraktık. Bu şekilde de devam ediyoruz. Çünkü devletimize güveniyoruz. Arkamızda olduğuna da inanıyoruz. Sürümden kazanmak için gerekli olan hassasiyeti de gösteriyoruz. Bu anlamda devlet dairelerinin daha düzenli kontrol etmelerini, bu işin üstünde daha çok durmasını istiyoruz. En başta da beni denetlesinler. Ben hep söylüyorum; bin liraya, 1300 liraya, 1500 liraya tatlı satıyorlar. Bunun bir maliyeti vardır. Yine söylüyorum, sürümden az kazanıyoruz, çok satarak tekrar kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.