Dolar 32,3786
Euro 34,7343
Altın 2.428,12
BİST 9.973,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

DÜ’LÜ ÖĞRENCİLER ÖDEV İSTİYOR

Pandemi salgını nedeniyle uzaktan eğitim alan eğitim kurumlarından biri olan Dicle Üniversitesi’nde öğrenciler, sınavların uzaktan eğitim değil de ödev verilerek yapılmasını istiyor.

DÜ’LÜ ÖĞRENCİLER ÖDEV İSTİYOR
REKLAM ALANI
8 Kasım 2020 12:38
789

Dicle Üniversitesi Öğrencileri #dicleodevistiyor hashtagi ile sosyal medyada gündem oldu.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın Dicle Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler yeni Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un seslerini duymasını ve okullarının uzaktan eğitim yapıldığı dönemde sınavları ödev olarak yapılmasını istiyor.

 

Korona virüs nedeni ile 13 Mart tarihinde okullarından uzak kalan Dicle Üniversitesi Öğrencileri, yeni eğitim öğretim yılında uzaktan eğitimin mağduriyetlere yol açtığı gerekçesiyle  sosyal medya platformu olan Twitter’da #dicleodevistiyor  etkinliği başlatıp yeni Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç’a çağrıda bulundu.

 

DÜ’lü öğrenciler; “Mart ayından bu yana dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeni ile YÖK tarafından uzaktan eğitim kararı verilmiştir. Diyarbakır’da da 40 bin civarında öğrencinin eğitim gördüğü Dicle Üniversitesi Öğrencileri olarak YÖK tarafından verilen uzaktan eğitim kararı ile yeni eğitim-öğretim yılına başladık. Ancak bu sistem birçok öğrencinin bilgisayarı, interneti olmaması veya internet altyapı sağlayıcılarının olmadığından dolayı mağduriyetlere yol açıyor. İnternetin kesilmesi de buna eklenince sınavlarda mağduriyetler yaratacağından dolayı yeni rektörümüzden bu konuyla alakalı bir çözüm bulmasını ve bizlere sınavlarda ödevler verilerek mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.