Dolar 32,3029
Euro 34,9792
Altın 2.443,61
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C

DÜ’DE TEKNOLOJİ DESTEKLİ ETKİNLİK TASARLAMA PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

Dicle Üniversitesi’nde Matematiksel Akıl Yürütme Becerisini Geliştirmeye Yönelik Teknoloji Destekli Etkinlik Tasarlama Projesi gerçekleşti.

DÜ’DE TEKNOLOJİ DESTEKLİ ETKİNLİK TASARLAMA PROJESİ GERÇEKLEŞTİ
REKLAM ALANI
7 Eylül 2021 11:51
1.568

‘’Matematiksel Akıl Yürütme Becerisini Geliştirmeye Yönelik Teknoloji Destekli Etkinlik Tasarlama’ isimli 4 bin 5 TÜBİTAK projesinin açılış toplantısı yapıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Dicle Üniversitesi ve TÜBİTAK iş birliği ile düzenlenen ve 4 bin 5 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında desteklenen, yürütücülüğünü Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Yılmaz Zengin’in yaptığı ‘Matematiksel Akıl Yürütme Becerisini Geliştirmeye Yönelik Teknoloji Destekli Etkinlik Tasarlama’ adlı projenin açılış toplantısı Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlendi.

 

Açılış programında DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, dekanlar, çok sayıda akademisyen ve katılımcılar yer aldı. Açılış programında konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden birçok matematikçinin konuk olarak katıldığı programa ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını söyledi. Karakoç, “Matematik karşımıza sadece akademik alanda çıkmıyor hayatın her alanında karşılarına çıktığını kaydederek, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Proje kapsamında öğrencilerin matematiksel akıl yürütme becerilerini geliştirmek amacıyla, matematik öğretmenlerinin yeni bilgi ve iletişim teknolojilerini güncel pedagojik ilkelerle birlikte kullanarak etkinlikler tasarlayabilmelerini sağlama ve bu yönde farkındalık düzeylerini artırma amaçlanmaktadır. 05-11 Eylül 2021 tarihlerinde üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek projede matematik eğitiminde teknoloji entegrasyonu, matematiksel akıl yürütme, açık kaynak kodlu matematiksel yazılım ve programlama dili alanlarında uzman eğitmenler görev alacaktır. Eğitmenler etkinliklerini tasarlarken ve yürütürken matematik eğitiminde yeni bilgi ve iletişim teknolojilerini güncel pedagojik ilkelerle bütünleştirecek ve etkinliklerin uygulanmasında özgün ve yeni yaklaşımları matematik öğretmenlerinin de uygulamalı olarak deneyimlemelerine fırsat sunacaklardır” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.