Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Doğalgaz Bir Yıl Ücretsiz Olacak

Doğalgaz Bir Yıl Ücretsiz Olacak
REKLAM ALANI
21 Nisan 2023 14:24
302

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan doğalgaz müjdesi. Erdoğan, “Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz” dedi.

 

ARA REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak Filyos Türkiye Petrolleri Limanı’ndaki Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’nde konuştu. Erdoğan, yaptığı konuşmada katılımcıları selamlayarak, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

 

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra MHP lideri Devlet Bahçeli, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal katıldı.

 

“İkinci bayramımız, ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda tarihi bir adım olan Karadeniz gazının devreye alınmasıdır.” diyen Erdoğan, bu projenin ilk adımının Ağustos 2020’de Filyos’un 175 kilometre açığındaki Sakarya Gaz Sahası’nda Fatih sondaj gemisinin vurduğu sondajla atıldığını hatırlattı.

 

‘DOĞALGAZ BİR YIL SÜREYLE ÜCRETSİZ’

 

“Sadece ülkemizin doğal gazda dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltmakla kalmıyor, Filyos ve Zonguldak bölgesini önemli bir enerji üssü haline getiriyoruz.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz.” ifadesini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir.” diyerek, “Bir ay boyunca Türkiye’nin tamamındaki konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız.” şeklinde konuştu.

 

Karadeniz doğal gazı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaktığı meşale ile karaya ulaştırılmaya başladı. Karadeniz doğal gazı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filyos’taki törende yaktığı meşale ile karaya ulaştırılmaya başladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.