Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

“Diyarbakırlı Taksicilerden T Plaka Eylemi”

Diyarbakır’da T plakaları iptal edilen ve trafiğe çıkamayan 914 taksi sürücüsü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemine başladı.

“Diyarbakırlı Taksicilerden T Plaka Eylemi”
REKLAM ALANI
4 Kasım 2021 18:57
1.680

Taksi sürücülerini ziyaret eden Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan, ticari taksi sürücülerinin haklarının çiğnendiğini ve esnafın mağdur edildiğini belirtti.

 

ARA REKLAM ALANI

Tanhan, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden de yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Diyarbakır’da ticari taksi plakası sahiplerinin hakları çiğneniyor. 12 yıl önce HDP’li Osman Baydemir tarafından 914 adet ‘T’ plaka ruhsatı askıya alınmış. Esnafımız 12 yıldır mağdur ediliyor. Taksicilerimizin haklarının iade edilmesi için mücadele içindeyiz, omuz omuzayız.”

 

“TC YASALARINI SAVUNAN ESNAFIMIZ HAKLIDIR”

 

Taksicilerin kararın iptali için dava açarak yürütmenin durdurulması yönünde mahkemeden karar aldığını hatırlatan Tanhan; “Ancak Taksi şöförlerimizin söylediğine göre HDP’li  belediye zamanında “burada TC yasaları geçmez” denilerek hakları verilmemiş. TC yasalarını savunan esnafımız haklıdır. Diyarbakır’da çok ciddi taksi ihtiyacı vardır. Hem istihdam hem de kent ihtiyacı bakımından hak sahibi taksicilerimiz işbaşı yapmalıdır. Bin ailenin ekmek kapısı haksız yere kapatılamaz. Hele kentin ihtiyacı ortadayken. HDP’li belediyenin yanlışı derhal düzeltilmelidir. Taksici esnafımız kente hizmet etmek istiyor. Çalışmak istiyor. Kurallara uymak istiyor, vergi vermek istiyor. Korsan taksiler var. Müşteriye yetişmek için yapılan kazalar var. Çok ciddi bir ihtiyaç var. Hem kentimizi hem de taksici esnafımızı mağdur etmenin ne anlamı var? Bu konu hızlı ve basit ele alınmalıdır.Yeniden ihaleler yaparak hak sahibi taksicilerimizden ödeyemeyecekleri bedelleri istemek çözüm değildir. Hak sahipleri belli, duraksız yerleşim yerlerimiz var, her durağa birkaç taksi ilave edilerek bu sorun çok hızlı bir şekilde çözülür. Hak sahibi taksicilerimiz bugün büyükşehir belediyemizin önünde taleplerini ilettiler. Memleketimizin çalışmak isteyen esnafının sözlerini işiterek, onların alınteri dökme isteğine güvenerek çözümler üretelim. Valimiz Münir Karaloğlu’nu bu konuya eğilmeye davet ediyorum. Vatan Partisi olarak HDP’li belediyenin yanlış ve haksız uygulamalarına karşı ekmek teknelerini savunan Taksici esnafımızın sonuna kadar yanında olacağız. Taksicilerimizin hakları mutlaka iade edilecek. Kentimiz hızlı ulaşım olanaklarına, esnafımız ekmek teknesine kavuşacak. Söz” diye konuştu.

 

Diyarbakır T Plaka Hak Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına açıklamayı Başkan Yardımcısı Hasan Nadiroğlu, taksi sürücüleri adına yaptığı açıklamada, 2010 yılında Diyarbakır’da başlatılan T plaka uygulaması nedeniyle mağdur olduklarını, T plaka ile trafiğe çıkamadıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere yetkili kurumlara yaptıkları başvurudan sonuç alamadıklarını belirten Nadiroğlu, sorunun çözümü için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan randevu talep ettiklerini ifade etti.

 

“TRAFİĞE ÇIKMAK İSTİYORUZ”

 

Taksi sürücüsü Sadık Çetin ise, Mahkemenin T plakaların kullanımına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı olduğuna dikkat çekerek, “Askıda bekliyoruz. Trafiğe çıkamıyoruz. Plakalarımızı alıp araçlarımıza takıp trafiğe çıkmak istiyoruz. Plakasını alamayan birçok kişi, sektör değiştirmek zorunda kaldı. Bakkal işleten, kamyonculuk yapan bile var” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.