Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Diyarbakırlı Sena, 6. Kez Türkiye Karate Şampiyonu Oldu

Diyarbakırlı Sena, 6. Kez Türkiye Karate Şampiyonu Oldu
REKLAM ALANI
4 Kasım 2023 16:53
249

DİYARBAKIRlı Milli sporcu Sena Kızılaslan, Balıkesir’de yapılan Türkiye Ümit Genç ve U-21 Karate Şampiyonası’nda tüm rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu oldu. Kızılaslan, 6 Kasım’da Avrupa Karate Şampiyonası Milli Takım seçme elemelerine katılmaya hak kazandı.

Balıkesir’de 1-6 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Ümit Genç ve U-21 Karate Şampiyonası müsabakasına 1900 sporcu katıldı. Yurdum Spor Kulübü ve Milli sporcu Sena Kızılaslan, katıldığı müsabakalarda tüm rakiplerini yenerek Türkiye Karate Şampiyonu oldu.

ARA REKLAM ALANI

Kızılaslan şampiyonluğuyla 6 Kasım’da yapılacak olan Avrupa Karate Şampiyonası Milli Takım seçme elemelerine katılmaya hak kazandı. Milli sporcu Kızılaslan, almış olduğu bu Türkiye şampiyonluğu ile 6. Kez Türkiye Şampiyonluğu başarısına ulaştı. Kızılaslan’ın daha önceden de 2020 ve 2021’de Türkiye Karate Şampiyon olarak Diyarbakır Karate spor tarihinde iki kez üst üste Türkiye Karate Milli Takımı’na seçilerek Avrupa Karate Şampiyonası müsabakasında Türkiye Karate Milli Takımı temsil ederek 3 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya olmak üzere toplamda 7 madalya kazanarak kentte bir ilke daha imza attı.

‘EMEK VE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDERİM’
6’ncı kez Türkiye Karate Şampiyonluğunu kazanan ve 2 kez Balkan Karate Şampiyonu olan Sena Kızılaslan, bu başarıları elde etmesine destek olan ailesi ve kulübü Diyarbakır Yurdum Spor Kulübü’ne teşekkür etti. Kızılaslan, “Başkanım Aydın Çetin’e, Türkiye eski Karate Milli Takım Teknik Direktörü Cengiz Çınar’a, Diyarbakır Bölge Karate Antrenörü ve Milli Takım Antrenörlerim Mehmet Yazar’a, Ahmet Yazar’a ve bana güvenen inanan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim” dedi.(DHA)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.