Dolar 32,2747
Euro 34,7012
Altın 2.411,78
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın Hayatı Film Oluyor!

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın Hayatı Film Oluyor!
REKLAM ALANI
10 Mart 2024 21:07
156

Ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz, bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın hayatını anlatan bir film çekeceğini söyledi.

“Masumiyet”, “Kader” ve “Yeraltı” gibi filmlerle tanınan ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz, Diyarbakır Barosu’nun davetiyle kente gelerek bir söyleşi düzenledi. Söyleşide yeni film projesini de açıklayan Demirkubuz, Ramazan Hoca’nın hayatını anlatan bir film çekeceğini söyledi.

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Barosu’nda Kriz

“RAMAZAN HOCA’NIN ÖLÜMÜ SONRASI NOTLAR ALDIM”
Türkiye’nin şekillenmesinde ve gelişmesinde en çok katkı sunanların birinci Kürtler, ikinci ise sığınmacılar olacağını belirten Demirkubuz, Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın öldürülmesi sonrası onun hayatını baz alan notları kalemine aldığını, bu konu üzerinde duracağını ve kendisinin hayatını anlatan bir film çekmeyi düşündüğünü söyledi. Demirkubuz, “Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın ölümü sonrası notlar aldım. Onun yaşamını çekmeyi düşünüyorum, çekebilirim” dedi.

Ramazan Hoca (Ramazan Pişkin)

DEMİRKUBUZ: DİYARBAKIR MERAK VE ARAYIŞIN BAŞ ŞEHRİ
Diyarbakır’ı merak ve arayışın baş şehri olarak ilan ettiğini aktaran Demirkubuz, üstü kapalı bir şekilde Diyarbakır’a gelişinden de bahsetti. Demirkubuz, “Diyarbakır’dan beni aradılar. Bana, seni özledik dediler, ben de geleceğimi söyledim ama geliş tarihimi 8 Mart diye ayarlamışlar. Bu söyleşi Diyarbakır’da değil de başka bir yerde olsaydı, kadınlar gününe denk gelseydi bu kadar konuşulmazdı. Diyarbakır’ı seviyorum” dedi.

DİYARBAKIRLI RAMAZAN HOCA KİMDİR?
Diyarbakır Ulu Cami’de vatandaşlara İslam’ı anlatan Ramazan Hoca (Pişkin), İstanbul’un Fatih ilçesinde Kocamustafapaşa Caddesi’nde işletmeye başladığı çay ocağında Erkan B.’nin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Ramazan Hoca’nın ölümü Diyarbakır başta olmaz üzere ülkede sevenlerini yasa boğmuştu. Ramazan Hoca’yı öldüren Erkan B. tutuklanarak cezaevine götürülürken ifadesinde ise, “Benim herhangi bir dini grup ve cemaatle bağlantım yoktur. Ramazan Pişkin’i Saboor Muradı olarak gördüğüm için saldırdım” demişti. (Kaynak: Mücadele Gazetesi)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.