Dolar 32,3672
Euro 34,6943
Altın 2.398,13
BİST 10.164,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Diyarbakır’daki Klimalı Duraklar Kafalarda Soru İşareti Bırakıyor

Diyarbakır’daki Klimalı Duraklar Kafalarda Soru İşareti Bırakıyor
REKLAM ALANI
9 Ağustos 2022 20:04
1.459

Diyarbakır’da ilk kez 2017 tarihinde yapılan klimalı duraklarda kentte 50 dereceyi bulan hava sıcaklığına rağmen klimaların çalışmıyor oluşu görülürken, bazı duraklarda da camların kırık ve kapıların olmadığı anlaşılıyor.

 

ARA REKLAM ALANI

HABER: DEVRİM AKTÜRK

 

Diyarbakır’da ilk kez 2017 tarihinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde dönemin kayyumu Cumali Atilla, vatandaşları olumsuz hava koşullarından korumak için hizmete başlatılan ve vatandaşların takdirini kazanan klimalı ve kapalı durakların son hali içler acısı. Duraklarda kitap okumak isteyenler için kitap raflığı bırakılan ve içerisine de kitaplar sunulan, olumsuz soğuk ve sıcak havalarda vatandaşları ısıtsın ya da serinletsin diye monte edilen klimalar ve içerisinin temizliğiyle bilinen durakların son hali tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar özellikle Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarından itibaren her geçen gün etkisini sürdürmeye devam eden sıcaklıklara karşın merkez Diyarbakır’daki kapalı ve klimalı durakların hem tekrar aktif hale getirilmesini, hem de içerideki kirliliğin temizlenmesini isterken, olumsuz hava koşullarında bu durakların artırılması gerektiğini söyledi.

 

18 metrekare büyüklüğündeki duraklarda 12 kişilik oturma banklarının yanı sıra vatandaşların beklerken, faydalanabileceği kitaplık ve 24 saat çalışan güvenlik kameraları da bulunuyordu. Ancak son zamanlarda kapalı duraklardaki klimalar bozulup çalışmazken, hem duraklardaki kitaplık, hem de durakların içi çöpten geçilmiyor. Kentteki klimalı duraklarda bulunan klimaların çalışmıyor oluşu ise kafalarda soru işareti bırakıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.