Dolar 32,2582
Euro 34,7914
Altın 2.439,39
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Diyarbakır’daki Depremzedeler: “Bize Git-Gel Diyorlar”

Diyarbakır’daki Depremzedeler: “Bize Git-Gel Diyorlar”
REKLAM ALANI
12 Haziran 2023 16:31 | Son Güncellenme: 12 Haziran 2023 16:32
357

Kahramanmaraş merkezli depremde evleri hasar gören Diyarbakır’daki depremzedeler, “Hak Sahipliği” başvurusunu yapmak için geceden beri sıraya giriyor.

 

ARA REKLAM ALANI

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Günlük 60 kişinin kaydının yapıldığı Bağlar Gençlik Merkezi’nde sıra kendilerine gelene kadar numaratajın bittiğini belirten vatandaşlar adeta isyan ediyor.

Gece saat 03:00’da sıraya girenden tutun da sabah saatlerine kadar o gün kendi kaydı yapılsın diye uykularından olan, hayatları kararan vatandaşlar, yetkililerin kendilerine bu konuda bir çözüm bulmalarını istiyor.

 

Kayıt alan yetkililerin kendilerine bugün git yarın gel dediklerini ve bu şekilde kendilerine ‘GİT-GEL’ isminin takıldığını aktardı.

72 yaşındaki depremzede Abdullah Keleş isimli vatandaş; “Gece saat 03:00’dan beri bekliyoruz. Konut kaydımı yapmak için bekliyorum. Bir haftadır bize diyorlar ki git-gel, git-gel. Evim ağır hasarlıdır. 5 çocuğum var. İsmimizi Git-Gel yapmışlar” dedi.

Başka bir depremzede mağduru olan İbrahim Durgun ise şunları söyledi; “Diyarbakır AFAD’ın yaptığı TOKİ kayıt başvurusu Bağlar Spor Kompleksinde yapıyorlar. İşlemlerini yapmak istediğimizde isim yazdırarak bugün git yarın gel, yok efendim 4 gün sonra gel diye sözlü işlem yaptıkları için numarataj fişi kesilmediği bir çok insan gibi bende mağdurum. Bu konuda Diyarbakır Valisi’nin bu mağduriyetin giderilmesi konusunda bir düzenleme yapması gerekmektedir. İnsanlar her gün iş yerinden izin alıp kayıt için gidip gelemiyor. Bu konuda yetkililerin gereğinin yapılmasını arz ederiz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.