Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Diyarbakır’da Yapılacak Newroz’un Programı Belli Oldu

Diyarbakır’da Yapılacak Newroz’un Programı Belli Oldu
REKLAM ALANI
20 Mart 2024 18:25
203

DEM Partisi’nin öncülüğünde Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan yarınki Newroz programının detayları belli oldu ve milyonlarca kişinin katılımı bekleniyor. Newroz alanına girişler 08.30’da başlayacak ve 6 ayrı kapıdan sağlanacak, protokol kapısı ise ayrı olacak.

Newroz Tertip Komitesi tarafından açıklanan programa göre, 2017’de vefat eden Kemal Kurkut’un anısına başlanacak ve ardından özgürlük ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapılacak. Daha sonra, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleri ile grevdeki mahkumların mesajı okunacak. Gültan Kışanak’ın mesajı da bu kapsamda yer alacak.

ARA REKLAM ALANI

Newroz ateşi tutuşturulduktan sonra, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Aynur Sarıca birer konuşma yapacaklar. Ardından sanatçı Xezel Mistefa sahne alacak ve DEM Parti Belediye Eşbaşkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun kitleyi selamlayacaklar.

Programda devamında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar konuşacak ve sanatçı Faraj Ali Pour sahne alacak. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, geçmiş yıllarda PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın yapmış olduğu Newroz değerlendirmelerini okuyacak.

Öcalan’ın mesajının ardından Leyla Zana önemli bir konuşma yapacak ve program, dünyaca ünlü Tunuslu sanatçı Emel Matlouthi’nin sahne almasıyla devam edecek. Programın son konuşmacısı DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan olacak ve sanatçılar Mikail Aslan ve Arhat programı sonlandıracaklar.

Konuşmaların süresi genellikle 5 ila 10 dakika arasında olacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.