Dolar 32,2668
Euro 34,8075
Altın 2.456,73
BİST 10.301,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Diyarbakır’da Özel halk minibüsleri kart sisteminde vatandaşları mağdur ediyor

Diyarbakır’da özel halk minibüsleri kartlı sistemleri ya kapatıyor yada ücretsiz oalrak yolculuk yapan vatandaşları almayıp durakta bekletiyor. Klimalarını da açmayan özel halk minibüslerine vatandaşalar tepki göstererek yetkilileri göreve davet ettiler.

Diyarbakır’da Özel halk minibüsleri kart sisteminde vatandaşları mağdur ediyor
REKLAM ALANI
17 Temmuz 2023 16:20
251

Diyarbakır’da önceki aylarda özel halk minibüsleri trafiğe çıkmaya başlarken, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ile yapılan anlaşma gereği trafiğe çıkan özel halk minibüsleri kart sitemlerini ya kapatıyorlar yada sürücüler tarafından yolculara ‘çalışmıyor’ denilerek ücret talep ediyorlar. Söz konusu hal böyle olunca özel halk minibüslerine binen yolcular ücret ödemek zorunda kalıyor.

“Durak dışı yolcu alıyorlar”
Özel halk minibüsleri bunlarla kalmayıp Büyükşehir Belediye tarafından kendilerine verilen ücretsiz kart olduğundan kaynaklı olarak yaşlı ve engelli olarak duraklarda bekleyen vatandaşları ise almayarak durakta beklemeye yerine durak dışı yolcu alıp mağduriyete sebep oluyorlar.

ARA REKLAM ALANI

Klimalarını açmıyorlar
Sıcak havaların baş gösterdiği Diyarbakır’da minibüslerin yanı sıra özel halk otobüsleride klimalarını açmayarak vatandaşları adeta bezdiyorlar.

Yaşananlara ilişkin ALO 153 hattına bırakılan ihbarlar ise sadece uyarılardan ibaret olduğunu aktaran vatandaşlar, söz konusu özel halk otobüslerinin vatandaşları mağdur etmeleri kabul edilemez olduğunu aktararak yetkililerin görevlerini sorumluluk gereği yapmaları çağrısında bulundular.

“Ücretsiz kartı devlet bize hak olarak vermiş”
İsmini vermek istemeyen bir vatandaşlar söz konusu özel halk minibüslerinin özellikle ücretsiz taşımaya kartlarına karşı bir art niyet sergilediğini belirterek şunları söyledi; “Ben 66 yaşında biriyim devlet bana ücretsiz kart vermiş ve bu benim hakkımdır. Ama malesef özel halk minibüsleri durakta durduğumuzu görmezden gelip durmuyorlar, duranlarda ücretsiz kartımızı vurduğumuzda yüzümüze bakıp sanki düşmanlarıymış gibi davranıyorlar. Bunlara devlet ödeme yapıyor ve bizlerinde hakkıdır. Bu hakkı kullanmak bizim kullandırmakta devletin hakkıdır. Bu hakkı devlet bize vermiş bunların böyle davranmalarını asla kabul etmiyoruz. Ya bunalra gereğen işlemler yapılsın yada bize verilen kartları iptal etsinler bizlerde onları kullanmayalım” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Hava sıcak klima açan yok”
Başka bir vatandaş ise klimaların hem özel halk minibüslerinde hem de minibüslerde açılmadığını sadece denetim olduğunda bir birlerine haber veriyorlar o zaman açtıklarını aktararak gereğinin yapılmasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır’ın Sesi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.