Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Çölyak Hastaları İçin Glutensiz Gıda Üretiliyor

Çölyak Hastaları İçin Glutensiz Gıda Üretiliyor
REKLAM ALANI
18 Ekim 2022 16:47
1.214

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim (YESMEK) Kursları kapsamında açmış olduğu Aşçı Yardımcılığı kurslarında eğitim gören kursiyerler ilçede bulunan 418 çölyak hastası için glutensiz gıda üretmeye devam ediyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci’nin talimatları ile YESMEK Aşçı Yardımcılığı Kursu’nda kursiyerler tarafından üretilen glütensiz ürünler çölyak hastası 418 vatandaşın evlerine kadar ulaştırılıyor.

 

 

“DEVAM EDECEĞİZ”

418 Çölyak hastasının glutensiz undan mantı, ekmek, kek, makarna, tatlı ve tuzlu kurabiye gibi yiyecek ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için üretim yaptıklarını belirten Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, ” 2021 yılında hayata geçirdiğimiz Yenişehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (YESMEK) projemiz kapsamında bir birinden farklı alanlarda çeşitli mesleki kurslar açtık. Bu kurslarımızdan biri olan Aşçı Yardımcılığı Kursumuzda kursiyerlerimiz hem eğitim almakta hem de ilçemizde ikamet eden çölyak hastalarımızın glütensiz undan mantı, ekmek, kek, makarna, tatlı ve tuzlu kurabiye gibi yiyecek ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için üretim yapmaktadırlar. Üretilen glütensiz ürünler yine belediyemizin bir projesi olan Sosyal Taksilerimiz ile çölyak hastası vatandaşlarımızın evlerine ulaştırılmaktadır. Şimdiye kadar bu kapsamda 418 çölyak hastamıza ürünlerimizi ulaştırdık. Bu şekilde hayat kalitelerini artırdığımız hemşehrilerimizden aldığımız olumlu dönüşler bizleri daha fazla çalışmaya itmektedir. Yenişehirli hemşehrilerimizin hem hayatlarına hem de kalplerine dokunduğumuz projelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz’’ ifadelerinde bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.