Dolar 32,3605
Euro 34,7704
Altın 2.408,20
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Diyarbakır’da Lale ve Altındağ Aileleri Barıştırıldı

Diyarbakır’da Lale ve Altındağ Aileleri Barıştırıldı
REKLAM ALANI
30 Aralık 2023 16:47
490

Diyarbakır’da iki aile arasındaki husumet, siyasilerin ve kanaat önderlerinin devreye girmesiyle barışla sonuçlandı. 

(HABER: SEYFETTİN EKEN) 

ARA REKLAM ALANI

Kentin tanınmış ailelerinden Lale ve Altındağ aileleri arasında iki yıl önce başlayan husumetin daha fazla büyümemesi için AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve M. Sait Yaz, AK Parti MKYK Üyesi Ali Karakaş, İYİ Parti Milletvekili M. Salim Ensarioğlu ve kanaat önderleri devreye girdi. Yürütülen görüşmeler sonuç verince iki aile fertleri bir araya geldi.

 

Kayapınar’daki bir düğün salonunda gerçekleşen barış merasimine milletvekilleri, Kayapınar Kaymakamı Arif Karaman, Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören ile Sivil Toplum Kurulu temsilcileri ve kanaat önderleri ile bine yakın kişi katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan barış töreninde konuşan AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu, toplumsal barışın önemine dikkat çekerek, “Bugün burada çok hayırlı bir iş için buradayız. Bir sulh için, bu güzelliğe ve hayra ortak olmak için buradayız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında duaların edilmesiyle, Lale ve Altındağ ailesinin bireyleri, tek tek Kur’an-ı Kerim’in altından geçti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.