Dolar 32,4270
Euro 34,6854
Altın 2.428,00
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

DİYARBAKIR’DA KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ ALTINDA KURBANLIK SATIŞLARI BAŞLADI

Diyarbakır Canlı Hayvan Borsasında korona virüs tedbirleri alınarak kurbanlık satışına başlandı.

DİYARBAKIR’DA KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ ALTINDA KURBANLIK SATIŞLARI BAŞLADI
REKLAM ALANI
21 Temmuz 2020 15:15
537

Korona virüs tedbirleri kapsamında kente giren küçük ve büyükbaş kurbanlıklar, Canlı Hayvan Borsasında yerini almaya başladı. Kimi besici Diyarbakır’da belirlenen noktalarda satış yapmak için yerini alırken, kimisi de hayvanlarını şehir dışına çıkartmak için işlemlerini tamamlayıp yola çıktı.

 

ARA REKLAM ALANI

Besicilerden Kemal Tekin, şuanda elinde 150 hayvan olduğunu, bir senedir bunları beslediğini söyledi. Hayvanlarını Adana’ya kurban yerine götüreceklerini belirten Tekin, “Fiyatlar şuan bin 500 ile 2 bin lira arasında değişiyor. Biz bunların raporlarını, küpelerini yapıyoruz. Her şey dört dörtlük, aşıları tam. Hayvanlarımızı Adana’ya pazar yerine götürüyoruz. Vatandaş raporumuza bakıyor, aklına yatarsa alıyor. Şimdi kamyonumuz gelecek, Adana merkezine gideceğiz. Korona virüsten dolayı tedbirimizi aldık, maskemizi taktık. Vatandaşa kolonya da dağıtıyoruz” dedi.

 

Rehbettin Poyraz ise 300’e yakın kurbanlığın elinde olduğunu, hayvanlarının küpe numaraları ve aşılarının tam olduğunu söyledi. Poyraz, “Herkes rahatlıkla kurbanlık alabilir. Fiyatları bin ila 2 bin arasında değişiyor. Hepsi sağlıklıdır, organik yemle beslemişiz. Biz de korona virüs tedbirlerimizi alarak bu işi yapıyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.