Dolar 34,2176
Euro 37,0623
Altın 3.004,56
BİST 8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C

Diyarbakır’da ‘Gazze’ye Destek’ Yürüyüşü Yapıldı

Diyarbakır’da ‘Gazze’ye Destek’ Yürüyüşü Yapıldı
REKLAM ALANI
7 Ekim 2024 10:08
138

İslami STK’lar öncülüğünde on binlerce Diyarbakırlı, “Aksa Tufanı’na Destek Yürüyüşü” gerçekleştirdi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun da katıldığı yürüyüş basın açıklamasının yapılacağı Yenihal Köprülü Kavşağı’na kadar devam etti.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Yenihal Köprülü Kavşağı’nda bir konuşma yapan Yapıcıoğlu, Filistin’deki soykırım karşısında insanlığın tepkisiz ve duyarsız kalmasına vurgu yaparak işgal rejiminin arkasındaki süper güçlere rağmen İslam Birliği karşısında diz çökeceğini ve o günün yakın olduğuna dikkat çekti.

 

“7 EKİM AKSA TUFANI BİR MİLAT OLDU, HERKES SAFINI BELLİ ETTİ”

7 Ekim Aksa Tufanı sonrasında herkesin safını belli ettiğini belirten Yapıcıoğlu, “Evet, dünya sessiz dünya istikbarı siyonizmin arkasında. 7 Ekim Aksa Tufanı bir milat oldu. Bir hat, bir hendek oldu. Bir tarafında zalim soykırımcı işgalci vahşiler ve onların aveneleri, öbür tarafta zulme karşı direnenler ve onlara destek açıklamasında bulunanlar, onların arkasında, onların yanında saf tutanlar… Evet, 7 Ekim’den sonra herkes safını belli etti. Buradaki kardeşlerimiz de saflarını belli etmek adına; zulme karşı olduklarını, mazlumun yanında olduklarını, ne olursa olsun mazlumun yanında olmaktan geri durmayacaklarını ilan etmek için buradalar. Ben hem bu etkinliğe katılan bütün kardeşlerimi hem de bunu tertipleyen Sivil Toplum Kuruluşlarını tebrik ediyorum. Allah sizlerden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

“AKSA TUFANI, KÜFRÜN TEK MİLLET OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARMIŞTIR”

Diyarbakır Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, İslami STK’lar adına basın açıklamasını okudu. Tekdemir; “7 Ekim 2023’te HAMAS tarafından gerçekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu bir milat olmuştur. Aksa Tufanı Operasyonun üzerinden tam bir yıl geçti. Mescidi Aksa ve Kudüs başta olmak üzere Filistin’in her bir karış toprağının özgürlüğüne kavuşması ve 75 yıllık işgalin sona ermesi için bu operasyon gerçekleştirildi. Aksa Tufanı Operasyonu, yüz yıldır görülmeyen işgalin görünür olmasını sağlamıştır. Uluslararası aktörlerin ve devletlerin gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Aksa Tufanı Operasyonu, küfrün tek bir millet olduğunu göstermiştir. Bu operasyon, Müslümanların kendi aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakmaları, ittifak ve vahdet içine girmelerini gerekli kılmıştır” dedi.

“KALICI ATEŞKES İÇİN HAMAS’IN ŞARTLARI KABUL EDİLSİN”

Türkiye ve bölge ülkelerinin güç birliği yaparak ‘Kudüs İttifakı’nın kurulması gerektiğini belirten Tekdemir; “Dünyanın özgür halklarından ve vicdan sahibi devlet liderlerinden talebimiz şudur;

Direnişe askeri, lojistik, teknolojik destek verilmelidir.

-HAMAS’ın Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanması yönündeki şartlarına destek verilmelidir.

– Uluslararası kararlar neticesinde, Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanması, işgalcilerin Gazze’den çekilmesi, Gazze’nin yeniden imar edilmesi, insani yardımların ulaştırılmasına yönelik söz konusu kararların pratikte yerine getirilmesi için Siyonist şer ittifakına karşı baskı yapılmalıdır.

-Lübnan halkına yapılan saldırı ve katliamları durduracak somut adımlar atılmalıdır.

-Siyonist işgal rejimine karşılık veren Yemen, İran ve Lübnan desteklenmelidir.

-Filistin devletinin tanınması ve Gazze’de soykırımın durdurulması için çaba sarf eden devletlerin ve uluslararası alanda bu yönde başlatılan tüm girişimlere destek veriyoruz.

-Siyonist işgal rejimine destek sağlayan ürünleri boykot etmeye devam ediniz.

-Üçüncü ülkeler üzerinden Siyonist işgal rejimine petrol sevkiyatı başta olmak üzere ticaretin her türlüsünden vazgeçiniz.

-Meclise sunulmuş olup uzun serdir bekletilen, Gazze’de soykırım suçunu işleyen Türkiye vatandaşı Siyonistlere yönelik çifte vatandaşlık yasası kanunu ivedilikle yasallaşmalıdır.

-Siyonist işgal rejimi, denize dökülüp haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Program okunan basın açıklaması ve edilen duanın ardından son buldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.