Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Diyarbakır’da Bir Tekstil Fabrikası Daha Açıldı

Vali Münir Karaloğlu Tekstil Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösterecek Filteks Tekstil Fabrikası’nın açılışını yaptı.

Diyarbakır’da Bir Tekstil Fabrikası Daha Açıldı
REKLAM ALANI
15 Kasım 2021 21:14
1.743

2011’den bu yana İstanbul’da üretim yapan Filteks Moda Dış Ticaret Firması’nın Diyarbakır’daki fabrikası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Tekstil Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan fabrikanın açılışına Vali Münir Karaloğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral ile iş insanları da katıldı.

 

Vali Münir Karaloğlu yaptığı konuşmada; kentte yatırımı, ihracatı, istihdamı artırarak bu kentte doğan insanları huzurlu, mutlu ve refah içerisinde yaşatma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

 

 

DİYARBAKIR YATIRIM ŞEHRİNE DÖNÜŞTÜ

 

“Diyarbakır artık sadece yerli yatırımcının, sanayicinin değil, Türkiye’nin her yerinden yatırımcıların ilgi duyduğu, yatırım yapmak istedikleri bir şehre dönüştü” ifadelerini kullanan Karaloğlu, şöyle konuştu; “Bunu korumak, geliştirmekte Diyarbakır’da yaşayan her birimizin görevi olmalı. Gözümüz gibi bu ortamı korumak zorundayız. Bunu korursak emin olun Diyarbakır’ın potansiyeli sadece Diyarbakır’a değil bölgeye de ülkeye de yeter. Bunu siz de biliyorsunuz. Ben de biliyorum. Ne olur Diyarbakır’da yakaladığımız bu yatırım ikliminin, huzur ve güven ortamının bozulmasına izin vermeyelim. Bunu bozmak isteyenler olabilir ama biz Diyarbakırlılar olarak buna izin vermeyelim. İnşallah bu yeni yatırımlarla beraber Diyarbakır’daki gençlerimize iş, aş yarattığımızda göreceksiniz ki hepimizin huzuru daha da artmış olacak” 

 

“HEMEN ÜRETİME GEÇSİNLER”

 

Organize sanayi bölgesinde yer tahsisi yapılan firmaların hemen üretime geçmesini arzu ettiklerini dile getiren Karaloğlu, şöyle devam etti; “Diyarbakır’da yatırım yapmak üzere her gün farklı grupla çalışmalar yapıyoruz. Filtekse yer tahsisi yapalı 1 yıl oldu, bugün fabrikayı açıyoruz. Biz arzu ediyoruz ki bu organize sanayi bölgelerinde yer tahsisini yaptığımız arkadaşlar hemen inşaata başlasınlar. Çünkü Diyarbakır’ın genç nüfusu var. Bu genç nüfusa da iş, aş, istihdam oluşturmamız lazım. Bu şehirdeki insanların refahını büyütmemiz lazım. Yakalamış olduğumuz huzur ortamını kalıcı kılmanın yolu da buradan geçiyor. Kentte yatırımı, ihracatı, istihdamı artıracağız ki bu kentte doğan insanlar kendi doğdukları kente huzurlu, mutlu, refah içerisinde yaşayabilsinler.”

 

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali  Karaloğlu fabrikada çalışan işçilerle öğle yemeğini yedi. Program, Karaloğlu’nun fabrikadaki incelemeleriyle son buldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.