Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Diyarbakır’da Dünya Nüfus Günü Kutlandı

Diyarbakır’da Dünya Nüfus Günü Kutlandı
REKLAM ALANI
11 Temmuz 2023 22:02
414

Diyarbakır’da Bağlar İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde 11Temmuz Dünya Nüfus Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.
(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)
Düzenlenen etkinliğe Bağlar İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Yiğit ile nüfus müdürlüğü çalışanları katıldı.


#HayatınızınHerAnında #HayatKimliğinleKolay ve #İyikinüfusçuyuz hastaglerini paylaşan ve müdürlük çalışanlarına çiğköfte ikramında bulunan Bağlar İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Yiğit, günde 350 ile 400 kişinin nüfusla ilgili işlemlerini yaptığını söyledi.

ARA REKLAM ALANI

 

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından, 1989 yılında dünya nüfusunun 5 milyar insana ulaştığı tarih olan “11 Temmuz 1987” tarihi “Dünya Nüfus Günü” olarak kabul edildiğini belirten Müdür Yiğit; “Bu özel günde Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNDP ) tarafından her yıl nüfusun önemli konularına dikkat çekilerek nüfus ve kalkınma konularında farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Nüfus belirli bir bölge veya ülkede yaşayan insanların oluşturduğu sayıyı ifade ettiği için Türkiye Nüfusu her yıl giderek artış göstermektedir. Türkiye Nüfusunun 85 milyona ulaşmakta olduğu her yıl İçişleri Bakanlığına Bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 81 ilinde ve 975 İlçesinde bulunan nüfus müdürlükleri vatandaşa hizmet için çalışma yapmaktadır. Verilen hizmet doğum kaydı ile başlayıp ölümle beraber kütükten düşürme işleminin yapılmasına kadar sürüyor. Bu bağlamda; Bağlar Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü olarak hizmet verilen alan nedeniyle vatandaşlara hayatının her alanına dokunulmaktayız. Kimlik kartlarının çıkarılması, adres kayıtların tutulması, pasaport, sürücü belge başvuruları, kişiselhal olay değişiklikleri görev alanlarından sadece bazıları. Ayrıca evlilik işlemlerinden boşanmaya, doğumdan ölümüne kadar her türlü gelişme aile kütük defterine işlenerek nüfus müdürlüğü arşivlerine kaydediliyor” dedi.

Önemli günlerde ortak zorlukların üstesinde gelmek için ortak çözümlere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Müdür Yiğit; “01.01.2023 – 11.07.2023 tarihleri arasında Müdürlüğümüzce 3.767 doğum, 16.453 adres kayıt işlemi, 32.053 kimlik kartı,5.187 sürücü belgesi, 3.975 pasaport yenileyerek toplam 66.200 bin işlem gerçekleştirilmiştir. #HayatKimliğinleKolay kapsamında NüfusMatik cihazlarında bir çok kimlik kartına sürücü belge birleştirmesi işlemi yapıldı ve yapılmaktadır. Adreste nüfus hizmeti uygulamasına devam ediyoruz. Yaşlılık, engellilik ve gerekli durumlarda vatandaşın evine kadar gidiyoruz. Bu hizmetten yararlanmak isteyen kişilerin yakınları ilgili nüfus müdürlüğüne giderek adreste hizmet müracaatında bulunabilir. Bir kolaylıkta e-Devlet üzerinden de hizmet veriyor olmasıdır. Vatandaş hizmet aldığı platform kolay ve hızlı olmasıyla büyük ilgi görmektedir. Soyağacı, yerleşim yeri, nüfus kayıt örneği, adres değişikliği vesair işlem ve sorgulama geçekleştirilmektedir. Bu doğrultuda 2023 yılı dünya nüfus günü temasında Bakanlık ve Genel Müdürlük olarak nüfus çalışanlarına ilişkin yeni ve sağlıklı farkındalıkların oluşturulması gerektiğini temenni ederiz. Bu vesileyle Genel Müdürümüz Şefik Aygöl, İl Müdürüm Çağrı Avcı, mesai arkadaşlarımın ve tüm nüfus camiası ailesinin “11 Temmuz Dünya Nüfus Günü’nü” kutluyorum. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler, verimli ve başarılı çalışmalar dilerim” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.