Dolar 32,3788
Euro 34,7745
Altın 2.431,54
BİST 9.945,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Diyarbakır’da Bir Skandal Daha Mı?

Diyarbakır’da Bir Skandal Daha Mı?
REKLAM ALANI
28 Ağustos 2023 17:09
282

Diyarbakır’ın Ergani ilçesi adından söz ettirmeye devam ediyor.

Bu kez de ilçenin Öğretmen Evi bahçesinde yasal olarak çekme payı olarak belirlenen alana baraka tarzında bir yapının yapıldığı iddia edildi. Yapının, incelendiğinde mevzuata uygun olmadığı ve gerekli yasal izinlerin alınmadan, keyfi bir tutumla yapıldığı bilgisi de iddialar arasında.

ARA REKLAM ALANI

Bu yapının yemek üretmek için uygun olmadığı ve gerekli yasal izinler alınmadan yapıldığı da iddialar arasında.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde faaliyet sürdüren Öğretmen Evi’nin bahçe kısmında bulunan ve çekme payı olarak adlandırılan, tamamen sağlıklı bir yapı olmaktan uzak, imara aykırı kaçak bir yapıyla gündemde.

Kaçak yapı olduğu iddia edilen ve Öğretmen Evi’nin bahçesinde yer alan bu yapı için daha önce dönemin yetkili kişileri tarafından soruşturma konusu yapıldığı öğrenilirken, soruşturmanın akıbetinin şuanda ne durumda olduğu ise kamuoyunun malumu.

İşin uzmanından edilen bilgilere göre yemek üretilecek alanların Tarım İl veya İlçe müdürlüklerinden Gıda Üretim İzin Belgesi(İşletme Kayıt Belgesi) ve İşyeri Açma Ruhsatı (GSM) ruhsatlarının alınması zorunlu olduğu öğrenilirken bu belgelerin alınabilmesi için yapılan veya yapılacak yapının kaçak olmaması ve imara aykırı olmaması gerektiği öğrenildi.

Kamuoyunun en çok merak ettiği konuysa 6 bin çocuğa yemek verilecek bu yapının ne kadar sağlıklı olduğu ve yasaya uygun olup olmadığı konusudur. Ayrıca önümüzdeki süreçte olması muhtemel bir zehirlenme vakasının yaşanması halinde bu konuyla alakalı olarak kimin muhatap alınacağı ve bu işletmenin kimin talimatıyla yapıldığı ise merak konusu. (HABER MERKEZİ)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.