Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

TEPSİ GELENEĞİNE KORONA ENGELİ YOK!

Şanlıurfa’da Ramazan ayında yapılan tepsi yemekleri, lahmacun ve daha birçok lezzet, mahallelerdeki taş fırınlarda ücretsiz pişirildikten sonra sofralara ulaşıyor.

TEPSİ GELENEĞİNE KORONA ENGELİ YOK!
REKLAM ALANI
29 Nisan 2020 21:13
663

Şanlıurfa’da Ramazan ayında yapılan tepsi yemekleri, lahmacun ve daha birçok lezzet, mahallelerdeki taş fırınlarda ücretsiz pişirildikten sonra sofralara ulaşıyor. Kentte binlerce yıllık tepsi geleneğine korona engel olamadı.

 

ARA REKLAM ALANI

Türkiye’nin önemli gastronomi kentlerinden Şanlıurfa’da etli, bol salçalı, acılı ve baharatlı yemekler, hemen hemen her sokakta bulunan taş fırınlarda ücretsiz pişiriliyor. Manevi ikliminin yanı sıra eşsiz yemekleri ve zengin mutfağıyla Ramazan ayının korona virüs nedeniyle biraz sakin yaşandığı kentte, iftara yakın saatlerde tepsi yemekleri ve lahmacun gibi birçok lezzet, taş fırınlarda piştikten sonra sofralara ulaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda sıcak hava ve ateşin de etkisiyle işleri ağırlaşan fırıncılar, bu yıl hem korona virüs hem de havaların serin olmasından dolayı daha rahat olduklarını söyledi. Fırıncılar, korona virüs nedeniyle iftar saatine iki saat kala üretimin durdurulduğunu belirterek işlerinde yüzde 30 ile 40 arasında bir düşüş yaşandığını ifade etti.

 

“ÖNCEKİ YILLARDA HARIL HARIL ÇALIŞIRDIK”

 

Fırıncı Halil Toprak geçen yıllara göre daha rahat çalıştıklarını belirterek, “Eskiden bu fırının içerisi tepsi yemeklerin, patlıcan ve biberlerden geçilmezdi. Çok yoğunluk olur ve harıl harıl çalışırdık. Şimdi korona virüs nedeniyle ciddi anlamda bir düşüş yaşandı. Biz yine de can sağlığı olsun diyoruz. İnsanlık için belki de bu da hayırlıdır. Rabbim tüm hastalara acil şifalar versin. Bizim açımızdan hem yoğunluk azaldı hem de havalar serin olduğu için çok daha rahatız. Belki kazancımız düştü fakat önceki yıllara göre çok daha rahatız” dedi.

 

“BİZ TEPSİ YEMEKLERİNDEN VAZGEÇEMEYİZ”

 

Fırına tepsi yemeği getiren vatandaşlardan İdris Demirkol, “Ramazan’da vazgeçilmez yemeklerimiz tepsi yemeklerimizdir. Biz tepsilerimizi evde hazırlar getirip fırıncılarımıza teslim ederiz. Onlar da güzel bir şekilde pişirdikten sonra tekrar bize verirler. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.