Dolar 38,0591
Euro 43,5213
Altın 4.074,30
BİST 9.287,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 24°C
Parçalı Bulutlu
Diyarbakır
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C

Diyarbakır’da 2024 Yılında 2 Bin 696 Kişiye İlk Yardım Eğitimi Verildi

Diyarbakır’da 2024 Yılında 2 Bin 696 Kişiye İlk Yardım Eğitimi Verildi
7 Şubat 2025 12:59

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşlara, kurum ve kuruluşlara yönelik ilk yardım eğitimi verildi. 2024 yılında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 618 kişiye, ilde hizmet veren özel ve kamuya ait ilk yardım eğitim merkezleri tarafından da bin 78 kişi olmak üzere toplam 2 bin 696 kişiye ilk yardım eğitimi verildi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

İlk yardım eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde; temel yaşam desteği, otomatik eksternal defibrilatör kullanımı (oed, şok cihazı), havayolu tıkanıklığı (solunumum tamamen durması-heimlich manevrası), yaralanmalar, hayvan ısırmaları, kırık-çıkık-burkulma, sıcak çarpması, kanamalar, ilk yardım, göğüs ağrısı ve kalp krizinde ilk yardım, zehirlenmeler ve taşıma teknikleri gibi konular teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimin sonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara 3 yıl geçerliliği olan “İlk Yardımcı Katılımcı Belgesi” ve “İlk Yardımcı Kimlik Kartı” verildi.

Diyarbakır’da verilen ilk yardım eğitimleri ile kişiler günlük hayatta yaşanabilecek acil durumlara müdahaleye hazır hale getiriliyor. Yapılan bilimsel çalışmalara göre kazalarda meydana gelen can kayıplarının yüzde 10’unun ilk 5 dakika içerisinde, yüzde 45’inin ise ilk 30 dakika içerisinde meydana geldiği belirlendiğinden doğru, etkin ve zamanında sağlanacak ilk yardım uygulamaları ile birçok can kaybının önüne geçilebilir.

En güncel Diyarbakır ve bölgesinden haberler, sonhaberlerim.com'da
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.