Dolar 32,5129
Euro 34,9158
Altın 2.432,48
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 19°C

TÜBİTAK 4005 ‘Geleceğin Sınıflarında Steam Uygulamaları Projesi’ Başlıyor

TÜBİTAK 4005 ‘Geleceğin Sınıflarında Steam Uygulamaları Projesi’ Başlıyor
REKLAM ALANI
23 Ağustos 2022 07:38
1.649

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ARGE birimi çalışmalarına devam ediyor.

 

ARA REKLAM ALANI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan “Penceremde Dünya Var 3: Gelecek İçin Astronomi” proje etkinliğinin ardından şimdi de TÜBİTAK 4005 “Geleceğin Sınıflarında STEAM Uygulamaları” Projesi Başlıyor.

 

Akademisyenler tarafından öğretmenlere verilecek eğitimle, kendi branşlarında eğitim ve öğretime özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını, kullanılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan TÜBİTAK 4005 – Yenilikçi Eğitim Uygulamalarını Destekleme Programı kapsamında İlimiz ARGE birimi uzman öğretmenleri tarafından hazırlanan “Geleceğin Sınıflarında STEAM Uygulamaları” Projesi için açılış programı düzenlendi.

 

STEAM; küçük yaşlardan başlayarak çocukların sanata ve bilime olan ilgilerini artırmayı ve bunun yaşam boyu sürmesini amaçlayan bütünleşik eğitim disiplinidir. STEAM eğitimindeki en önemli yenilik sanatın diğer disiplinlerle bütünleştirilerek eğitimin ayrılmaz bir parçası haline gelmesidir.

 

Geleceğin Sınıflarında STEAM Uygulamaları projesi; Türkiye’nin farklı illerinde görev yapan sınıf öğretmenlerinin STEAM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) uygulamalarını alternatif öğrenme-öğretme yaklaşımlarıyla farklı disiplinleri bütünleştirerek aynı zamanda doğa ve çevre bilinciyle sınıflarına yansıtabilecek bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

 

 

Öğretmenler proje tabanlı öğrenme, işbirlikli öğrenme, tersyüz öğrenme, sosyo-bilimsel konular temelli, senaryo temelli, farklılaştırılmış öğretim yaklaşımı, probleme dayalı, argümantasyon modeli ile entegreli ve harmanlaşmış öğrenme yaklaşımlarını kullanarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kazanımlara uygun olarak hazırlanmış etkinliklerle dolu bir eğitim kampı deneyimleyecekler. Bu sayede 21. yüzyılda bireylerde aranan ve günlük yaşam sorunlarına pratik çözümler üretebilmesine olanak sağlayan becerilerin sınıf ortamlarında uygulanması sağlanacak.

 

TÜRKİYE çapında toplam 34 projenin desteklendiği 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları programı kapsamında Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilk kez hibe almaya hak kazandığı projeye 9 farklı üniversiteden eğitmen ve 16 farklı şehirden toplam 24 sınıf öğretmeni katılacak.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ulaşım desteği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Sur içinde yapılacak etkinliklere rehberlik desteği ile Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge ekibi tarafından Büyükşehir Öğretmenevi’nde yürütülecek olan programın bazı bölümleri Ulu Cami, Hevsel Bahçeleri ve Diyarbakır STEAM Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

Projenin açılış programı 21 Ağustos Pazar günü saat 19.00’da Diyarbakır Büyükşehir Öğremenevi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış programına İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mürsel Çapras da katıldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.