Dolar 32,5427
Euro 34,9968
Altın 2.433,23
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Diyarbakır ve Mardin Valilikleri Açıkladı: Çınar’daki Yangında Ölü ve Yaralılar Var

Diyarbakır ve Mardin Valilikleri Açıkladı: Çınar’daki Yangında Ölü ve Yaralılar Var
REKLAM ALANI
21 Haziran 2024 01:52
221

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında kalan bazı köylerde akşam saatlerinde çıkan anız yangını yerleşim yerlerine sıçradı.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, olay yeri olan Çınar ilçesi Köksalan Mahallesi’nde yaptığı ilk açıklamada yangında 3 kişinin öldüğünü, çok sayıda yaralının olduğunu açıkladı. Mardin Valiliği ise kendi ilindeki hastanelere gelen yaralılardan 1 kişinin öldüğünü açıkladı. Yangında 4 kişi ölürken, 19 kişi ise yaralandı.

Yangın, gece saatlerinde Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı arasındaki bölgede çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine sıçradı. Kırsal Köksalan ve çevresindeki köylere sıçrayan yangın için bölgeye Diyarbakır ve Mardin’den çok sayıda itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, sağlık, jandarma, UMKE, AFAD ve belediye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne ait 2 TOMA ve 4 tanker sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları sürerken, yaralanan çok sayıda kişi, Çınar Devlet Hastanesi ile kent merkezindeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

DİYARBAKIR VALİSİ 3 ÖLÜ DEDİ

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, olay yerinde yaptığı ilk açıklamada; “Anız yangını ve örtü yangını meydana gelmiş. Anızdan kaynaklı yangın başlamış. Bu sene yağmur çok yağdığı için otlar büyüdüğü için yangın geniş bir alana yayılmış. Malesef 3 vatandaşımız da bu ot yangınının arasında kalarak hayatını kaybetmiş. Şuanda bütün ekiplerimiz yangın mahallinde söndürme çalışmalarına devam ediyor. Bende alandayım, jandarma komutanımız, kaymakamımız, ekiplerimiz, itfaiyelerimiz, orman teşkilatımızla birlikte hepimiz alandayız. Şuanda söndürme çalışmalarını bir koordinasyon halinde sürdürüyoruz” dedi.

MARDİN VALİLİĞİ 1 ÖLÜYÜ BELİRLEDİ

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “20.06.2024 tarihinde Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Köksalan Mahallesi kırsal alanlarında başlayan yangın, Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler Mahallesi istikametine doğru ilerlemiş, yangın bölgesine ilk andan itibaren itfaiye ve orman işletme müdürlüğümüze bağlı araçlar ve ekipler sevk edilmiştir. Yangının çıkmasına müteakip Köksalan ve Yücebağ Mahalleleri arasında yangına müdahale etmeye çalışan bir 1 vatandaşımız vefat etmiştir, On (10) vatandaşımız yaralanmış, Yaralı vatandaşlarımız Mazıdağı Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalelerin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır. Söz konusu yangını söndürme ve soğutma çalışmaları devam etmektedir. Gelişmelerden vatandaşlarımız bilgilendirilecektir” ifadesi kullanıldı.

ÇINAR KAYMAKAMI AÇIKLAMASI

Çınar Kaymakamı M. Fatih Günlü; “Ekipler burada, ben bizzat yangın alanındayım. Rüzgar da bizi zorluyor. Jandarma ekiplerimizin hepsi burada. Ekiplerimizle birlikte şuanda sahada müdahale ediyoruz. Yangının çıkış nedeni henüz net olarak belli değil” diye konuştu.

DİYARBAKIR İTFAİYESİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Azad Yıldız; “3 itfaiye aracımız köyde olay yerinde 1 su tankeri ve arazöz yolda, Derik ve Mazıdağ’dan 1’er araç şuanda müdahale etmek için geliyor” şeklinde konuştu.

ÇINAR BELEDİYESİ AÇIKLAMASI

Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Şerif Arzu; “Çınar Bld 5 iş makinesi  ve 3 su tankeri ile orada müdahale ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.