Dolar 32,3608
Euro 34,6619
Altın 2.395,18
BİST 10.190,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Diyarbakır HDP’den CHP Uyarısı: “Adaylarımız Dışında Kimseyi Desteklemiyoruz”

Diyarbakır HDP’den CHP Uyarısı: “Adaylarımız Dışında Kimseyi Desteklemiyoruz”
REKLAM ALANI
4 Mayıs 2023 10:31
350

Yeşil Sol Parti’nin bazı illerde CHP adayını destekleyeceği söylentileri üzerine açıklama yapan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy, “Diyarbakır’da herhangi bir parti ile ittifakımız yok. Kendi adaylarımız dışında kimseyi desteklemiyoruz” dedi.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır, Batman gibi illerde Yeşil Sol Parti’nin CHP adaylarını desteklediği, “her evden 4 oy Yeşil Sol’a 1 oy CHP’ye” sloganı ile seçim kampanyası yürüttüğü iddiaları yalanlandı. Amida Haber’e konuşan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy, CHP ile bir ittifaklarının olmadığı, sadece Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini söyledi.

 

“BİZİM TEK HEDEFİMİZ DİYARBAKIR’DA 12 VEKİL ÇIKARMAK”

 

Seçmene başka partinin adayını destekleyin şeklinde bir açıklamalarının olmadığına dikkat çeken Atasoy şunları söyledi; “HDP tabanının CHP’ye bir miktar oy kaydıracağı şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamakta. Seçmenize herhangi bir partinin adayını destekleyin diye bir açıklamamız yok. Tek hedefimiz var, halkımızın desteğini alarak 12 vekilin tümünü almak istiyoruz. Bu hedef ütopik değil, bunu yakalamak için çalışıyoruz. Tekraren söylüyorum, Diyarbakır’da herhangi bir parti ile ittifakımız yok. Halkımızın bu söylentilere itibar etmemesini istiyoruz.”

 

Batman’da da benzer söylentiler üzerine Yeşil Sol Parti İl Örgütü açıklama yapmış, CHP adayının destekleneceği iddialarını yalanlamıştı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.