Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Diyarbakır Barosu’nda 2. Eren Dönemi

Diyarbakır Barosu’nda 2. Eren Dönemi
REKLAM ALANI
9 Ekim 2022 20:32
1.685

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde Diyarbakır Barosu Başkanlığı için düzenlenen 48’nci Olağan Genel Kurul seçimleri tamamlandı. Açılan sandıklarda en çok oyu alan mevcut Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, güven tazeledi.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Barosu’nun 48. Olağan Genel Kurulu’nda Baro Organları’nın belirlenmesi için yapılan seçimler tamamlandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür Kongre Merkezinde yapılan seçimde Av. Nahit Eren yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.

 

Diyarbakır Barosu’nun 48. Olağan Genel Kurulu’nda Baro Organ seçimlerinin sonuçları belli oldu. Seçimlerde mevcut Baro Başkanı Av. Nahit Eren, Av. Muhlis Oğurgül ve Av. Cengiz Baysal başkanlık için yarıştı.

 

Mevcut Diyarbakır Barosu Başkanı ve Başkan Adayı Nahit Eren

Kongre Merkezi’nde kurulan 10 sandıkta 2 bin 49 delegenin oy kullanması bekleniyordu. Katılım ise yaklaşık yüzde 80 oranında kaldı.

 

DİYARBAKIR BAROSU’NUN 48’İNCİ OLAĞAN GENEL KURUL SEÇİMİ OY SAYIMI

 

Sandıklarda tamamlanan oy sayım işleminin ardından resmi olmayan sonuçlara göre Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, şuana kadar açılan 9 sandıktan 769 birinciliğini sürdürüyor. En yakın rakibi Muhlis Oğurgül, 605 oy, Cengiz Baysal ise 29 oy aldı. Açılmayan son sandıktan edinilen bilgilere göre, Nahit Eren 40 oy ile üstünlüğünü korurken Muhlis Oğurgül ise 10 oy aldı. Son sandıktaki sayım ise halen devam ediyor. Son sandığın mevcut tabloyu değiştirmesi zor göründüğü için Nahit Eren yeniden Diyarbakır Barosu Başkanı seçilmiş oldu.

 

 

NAHİT EREN 874 OYLA İKİNCİ KEZ SEÇİLDİ

 

Son sandıktaki oyların sayımıyla birlikte resmi olmayan sonuçlara göre mevcut Baro Başkanı Nahit Eren 874 oyla ikinci kez Diyarbakır Baro Başkanı seçildi. Eren’le birlikte yarışan başkan adaylarından Muhlis Oğurgül ise 656 oy ve Cengiz Baysal ise 35 oy aldı. Son sandıkta tamamlanan sonuçlara göre ise Nahit Eren’e 105, Muhlis Oğurgül’e 51, Cengiz Baysal’a da 6 oy çıktı.

 

Diyarbakır Barosu’nun 48’inci Olağan Kurul seçimlerinde 10 kişilik Yönetim Kurulu üyeliği için 9’u kadın 22 aday yarışırken, 3 kişilik Türkiye Barolar Birliği delegeliği için de 8 aday çıktı. Baro Disiplin Kurulu üyeliği için 8, Denetleme Kurulu üyeliği için de 7 aday yarıştı.

 

Yönetim Kurulu üyeliği için yarışan adayların isimleri ise şöyle: Mehdi Özdemir, Aslı Pasinli, Cemile Turhallı Balsak, Zeynep Işık, Semra Balyan, Remziye Efe Tanrıkulu, Servet Vural, Abdulhadin Yasul, Mehmet Emin Çoban, Mehmet Işık, Aydın Özdemir, Gevriye Atlı, Seyit Rıza Karakaş, Gülşen Özbek, Mehmet Erdem, Mahabad Miroğlu Gür, Yakup Demir, Yusuf Güneş, Ahmet Dağ, Gazal Bayram, Serdar Özer ve İmran Gökdere.

 

Türkiye Barolar Birliği delegeliği için yarışan adaylar ise şöyle: Velat Alan, Sedat Yahşi, Habibe Danışman, Nigar Atabay Yıldız, Cabbar Leygara, Zeynep Şükran Aysan ve Vedat Güleç.

 

Genel Kurul’da Disiplin Kurulu üyeliği için yarışan adaylar da şöyle: Emine Taruk Yazğar, Şehmus Tekyıldız, Sidar Gümüş, Uğur Fidan, Gökhan Akarsu, Mehmet Sıddık Demir, Dilan Didem Durak ve Harun Şenel

 

Denetleme Kurulu üyeliği için yarışan isimler de şöyle: Ejder Veziroğlu, Seyit Rıza Ebedinoğlu, Ernil Kanaş, Murat Karaaslan, Bekir Gülmez, Mehmet Sait Karadeniz ve Hamdiye Kocabey. (SURAJANS)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.