Dolar 32,5247
Euro 34,8564
Altın 2.442,85
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

DİTAM 5. Olağan Genel Kurulunu Yaptı

DİTAM 5. Olağan Genel Kurulunu Yaptı
REKLAM ALANI
13 Aralık 2022 17:18
1.397

Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) Seçimli 5. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirerek yeni yönetimini belirledi.

 

ARA REKLAM ALANI

Demir Hotel’de gerçekleştirilen DİTAM Genel kuruluna, DİTAM Yönetim Kurulu üyeleri ve DİTAM üyeleri katıldı. Ayrıca Genel Kurula TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, TİHV Diyarbakır Temsilcisi Murat Aba, SMMMO Başkanı Şiyar Bozhan, Mezopotamya Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyıl ve DTSO Meclis Başkanı Nevin İL katıldı.

 

DİTAM Başkan Yardımcısı Meral Özdemir’in açılış konuşmasının ardından Divan Kurulu seçimi yapıldı. Divan Kurulu Başkanlığına Dr. M. Selim Ölçer, üyeliklere de Ali Odabaşı ve Asiye Demir Özgül seçildi.

 

 

Sonrasında DİTAM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Vural yaptığı konuşmada; Kongreye gösterilen ilginin bölgenin ve Diyarbakır’ın sivil topluma olan ihtiyacının bir göstergesi olduğunu belirtti. Vural konuşmasına şöyle devam etti: “Diyarbakır halkının, bölge insanının ve Kürt halkının DİTAM gibi düşünce kuruluşlarına ciddi bir ihtiyacı var. Maalesef son yıllarda resmi kurumların baskı ve zorlaması nedeniyle özellikle de bölgede sivil toplumun etkisi azaldı. Çok az sayıda meslek odaları ve sivil toplum örgütü kaldı. Özellikle sivil toplumun toplumsal barışa olan katkısını hepimiz biliyoruz. DİTAM’ın toplumsal barışa katkısının devam edeceğine inanıyorum. Tigris Diyalogları ve Toplumsal Barış Ağı toplantılarında bazı projeleri hayata geçirmeye çalıştık. Son yıllarda ülkenin içerisinde geçtiği durum, bölgedeki olumsuz siyasi hava ve ekonomik gidişat nedeniyle çok sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Özellikle toplumsal barışın inşası konusunda hepinizin katkısını almak istiyoruz. Savaşın, şiddetin artık çare olmadığını, inkârcılığın da artık son bulması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye toplumunun dörtte birini oluşturan Kürt toplumunun kimliğinin, dilinin reddinin artık bir çare ve çözüm olmadığını defalarca ilgili ve yetkili kurumların önünde söyledik. Bugün yine söylüyoruz. Toplumsal barışın hakkaniyetli bir şekilde sağlanması lazım, Kürt halkının hak ve hukukunun resmi olarak Türkiye Cumhuriyeti tarafından tanınması lazım diye düşünüyoruz. Sivil toplum örgütü olarak bu konuda üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışacağız.”

 

Kongreye davet edilen sivil toplum ve meslek örgütlerinin yöneticileri de söz alarak, DİTAM’ın sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek farklı fikirleri tartıştırması ve toplumsal barışın konuşulması için yaptığı çalışmaların sivil toplum için çok önemli olduğuna vurgu yaptılar.

 

Daha sonra Genel Kurulda Yönetim Kurulu Faaliyet, Mali ve Denetleme Kurulu raporları okundu, raporlar oylandı ve ibra edildi. Tüzük değişiklikleri görüşüldü, tüzük değişikliği oylandı ve kabul edildi.

 

Dernek Organları Asil ve Yedek Üyeleri seçildi. Tek listeyle gidilen seçimde DİTAM Yönetim Kurulu üyeliğine Mesut Azizoğlu, Sedat Yurtdaş, Meral Özdemir, Ahmet Özmen, Nevin Soyukaya, Mahmut Bozarslan, Sevim Vural, Mahmut Lezgin Yalçın, Dilan Kaya, Barış Yavuz ve Cihan Ay oybirliğiyle seçildi.

 

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan üyelerin konuşmasıyla devam eden genel kurul DİTAM Başkanı Mehmet Vural’ın yaptığı kapanış konuşmasıyla sona erdi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.