Dolar 32,1948
Euro 35,0702
Altın 2.465,70
BİST 10.226,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 21°C
Pts 23°C

DEVADAN KADIN CİNAYETLERİNE SERT TEPKİ

Deva Partisi Kayapınar İlçe Başkanlığı, kadına yönelik artan şiddet olaylarına karşı basın açıklaması düzenledi.

DEVADAN KADIN CİNAYETLERİNE SERT TEPKİ
REKLAM ALANI
31 Aralık 2020 22:34
1.105

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesindeki parti binasında yapılan basın açıklamasını Deva Partisi Kayapınar İlçe Teşkilatı Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Nazan İşler okudu.

 

ARA REKLAM ALANI

 

Kadına yönelik artan şiddet olaylarına karşı sorumluluk çağrısında bulunan İşler, Türkiye’de ekonomik, siyasal ve etnik sorunlar ile birlikte kadına yönelik şiddetin iç içe geçerek günden güne arttığına dikkat çekerek kadın cinayetlerinin kan donduracak boyutlara ulaştığını söyledi.

 

 

Son zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerini hatırlatan İşler, “Yakın zamanda canice hayattan koparılan Aylin Sözer, Selda Taş ve Vesile Sönmez vahşete kurban gitti. Bu 3 kadın insanlıktan nasibini almamış caniler tarafından hunharca katledildi. Ne yazık ki onlardan geriye yaşanmış acı hayatlar ve ölümleri üzerine söylenen boş sözler kaldı. Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi tüm vatandaşların en önemli görevidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından konunun tüm detayları ile ele alınıp araştırılması; konu ile ilgili etkin, sürdürülebilir adımların atılması zaruret haline gelmiştir. Bundan sonra bu tür cinayetlerin yaşanmaması için toplumumuzdaki tüm bireylerin üzerlerine düşen görevi yapması ve bu cinayetlerin sona ermesi dilekleriyle ilgili tüm kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz” dedi.

 

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.