Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

T Plaka Sahiplerinden Eylem

HDP’li belediyeler zamanında plakaları iptal edilen T Plaka Hak Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİTHAKDER) basın açıklaması düzenledi.

T Plaka Sahiplerinden Eylem
REKLAM ALANI
10 Şubat 2022 11:38
2.039

HDP’li belediyenin Diyarbakır’da mağdur ettiği, T Plaka Hak Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİTHAKDER) basın açıklaması düzenledi.

 

ARA REKLAM ALANI

HDP’li belediyenin mağdur ettiği Diyarbakır T Plaka Hak Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği DİTHAKDER, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşine geçmiş olsun pankartları açtı, T plaklarıyla ilgili açıklama yaptı. DİTHAKDER Başkanı Ahmet Arslan ve taksicilerin katıldığı açıklamada Dernek Başkan Yardımcısı Hasan Nadiroğlu,13 yıldır mağduriyet yaşadıklarını söyledi. 2011 yılında bedelini ödeyerek, herkesin uymak zorunda olduğu yasaların ilgili maddelerinin Büyükşehir Belediyesine verdiği yetki çerçevesinde 914 ticari taksi plakası aldıklarını anımsatan Nadiroğlu, “Ancak samimiyetle belirtmek isteriz ki, o gündür bu gündür biz ve çocuklarımızın hayatı allak bullak oldu. Bir diğer deyimle hem evimize ekmek götüremedik hem de yapılan keyfi uygulamalar karşısında intihar derecesine geldik. Trafik tescil belgemiz, ödediğimiz bedel ve adımıza tahsisi yapılan plakalarımızın adeta gasp edilerek, işlevsiz bırakılmasından sonra yargıya başvurduk ve kazandık. Mahkeme kararından sonra belediye ‘Şehrin gelişimine paralel olarak 10 yıl sonra aktifleştirilecektir’ kararı aldı. Aldı ancak, belirlenen zaman ve çok büyük ihtiyaç olarak belli olan ticari taksi gerekliliği kötü niyetli ve haksız planlarla bir türlü bize teslim edilmedi. Diyarbakır T Plaka Hak Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında birleştik ve valimizden defalarca randevu istedik, eğer randevu alsaydık bu konuda valimizin çok iyi niyetine rağmen kendisini yanıltanlara fırsat olmayacaktı. İlk kayyum Cumali Atilla şehir master planı yapmak sureti ile plakalarımızı aktifleştirecekken, seçim süreci başladı. Akabinde seçimden sonra kayyum olarak atanan Hasan Basri Güzeloğlu da aynı çalışmayı yapıp bitirdi. Ancak yerine İl Valimiz Münir Karaloğlu geldi. Çabamız ve gündeme getirmemiz karşısında adımıza tescilli ve tahsisli plakalarımızı ihale ile verme kararı aldılar” dedi.

 

“YILLARDIR BİZİ EKMEĞE MUHTAÇ EDEN ANLAYIŞ”

 

HDP’li belediyeler tarafından mağdur edilerek yıllardır ekmeğe muhtaç kaldıklarını vurgulayan Nadiroğlu, “Önce ‘tekrar mahkemeye başvurun, ondan sonra plakalarınızı alın diyen’ valimiz, biz mahkemeye başvurunca da apar topar bize ait plakalar yokmuş gibi, ticari taksi plaka ihalesi açacak. Kaldı ki başvuruda bulunduğunuz ‘Baş Denetçi’ makamı da lehimize karar vermiş ve belediye başkanlığına tavsiyede bulunmuştur. Valim, takdir sizin ancak, yıllardır bizi ekmeğe muhtaç eden anlayış 914 plakamızı başkasına vermek 1828 kişinin düşman olması ve ah alması sonucuna götürecektir. Bu vesile ile elimizdeki yasal ve insani hakları ortaya koyan dosyamız ile birlikte saygıdeğer makamınızdan randevu talep ediyoruz. Bizleri perişan eden uygulama ve kararı ihaleye çıkarmadan önce teknik, insani olarak araştırmanızı rica ediyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.