Dolar 32,3779
Euro 34,7436
Altın 2.430,50
BİST 10.019,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

Depremde Evi Yıkılan Hak Sahipleri, TOKİ Konutları’na Geçmeyi Bekliyor

Depremde Evi Yıkılan Hak Sahipleri, TOKİ Konutları’na Geçmeyi Bekliyor
REKLAM ALANI
24 Ocak 2024 13:32
324

Diyarbakır’da, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan 6 bin 40 deprem konutunun inşaat çalışmaları devam ediliyor. Konutlardan 242’si tamamlanırken, bitme aşamasına gelen 581 konut da ay içerisinde teslime hazır hale getirilecek.  
(HABER: SEYFETTİN EKEN)

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerden etkilenen Diyarbakır’da, 1’i boş 7 bina yıkıldı. 414 kişi hayatını kaybetti, 912 kişi de yaralandı. 5 bin 442 bina da ağır hasar gördü. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, depremzedeler için Bağlar ilçesine bağlı kırsal Oğlaklı Mahallesi’nde 6 bin 40 konuttan oluşan deprem konutlarının yapımı sürüyor.

ARA REKLAM ALANI

Konutlardan 242’si tamamlanırken, bitme aşamasına gelen 581 konut da ay sonuna kadar teslime hazır hale getirilecek. Depremden etkilenenler için Kayapınar ilçesinde kurulan Geçici Konaklama Merkezi’ndeki konteynerlerde yaşayan 510 aileden hak sahibi olanlar, konutlarına geçmeyi bekliyor.


‘BİR AN ÖNCE EVİMİZE GEÇMEYİ BEKLİYORUZ’

Kayapınar ilçesindeki Geçici Konaklama Merkezi’ndeki konteyner kentte kalan ailelerden Fatma Kaya Güneş (30), bir an önce evlerine geçmeyi beklediklerini ifade ederek, “Biz Bağlar’da bulunan Eşref 4 Apartmanı’nda oturuyorduk. Evimiz ilk başta ağır hasarlıydı, sonra yıkıldı. Depremin ardından ilk günlerde akrabalarımızın evinde birkaç gün kaldık. Sonra problemler yaşayınca oradan çıktık. Sağ olsun devletimiz yurtları depremzedeler için açınca biz de KYK yurduna geçtik. 4 ay boyunca KYK yurdunda kaldık. Ondan sonra depremzedeler için yapılan konteyner kente geldik. Aylardır buradayız, Allah devletimizden razı olsun. Burada genel olarak ihtiyaçlarımız karşılanıyor fakat hiçbir şey insanın kendi daimi kalacağı ev gibi olamaz. Burada herhangi bir problemimiz yok. Depremden önce rehabilitasyon merkezinde öğretmen olarak çalışıyordum. Depremden sonra düzenimiz değiştiği için işsiz kaldım. Şu anda çocuğumu burada güvenli bir yer olmadığı için bırakamadığım için çalışamıyorum, bu konuda da mağduruz. Evimiz olursa düzenimiz de olur ve her şey yerine gelecek. Yapılacak TOKİ’lerde de ev sahibi olduğum için hak sahibiyim. E-devlet sisteminden baktığımız zaman sadece kabul yazısını görüyoruz, onun dışında herhangi bir bilgilendirme yok. Ben ve buradaki bütün mağdur aileler, bir an önce TOKİ konutlarının teslim edilmesini bekliyoruz. Bu açıdan biraz daha devletimizden yardımcı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.


‘KONTEYNER KÜÇÜK, ÇOCUKLARIM DERS ÇALIŞAMIYOR’

Konteyner kentte 3 çocuğu ve eşiyle birlikte kalan Ajda Yaşar (41), “Evimiz depremde acil yıkılması gerekenler arasındaydı. Diclekent’te bulunan Abdullah Apartmanı’nda oturuyorduk, binamız yıkıldı. Depremden sonra 1-2 günlüğüne bir petrol istasyonunun mescidinde kaldık, ardından KYK yurduna geçip orada kaldık. Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde konteyner kente geldik. Burada tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor, ancak burada hayat gerçekten de çok zor. Konteyner küçük, 5 kişiyiz, çok zor. Toplu konutların da bir an önce çıkmasını istiyoruz. 3 çocuğum da öğrencidir, burada zorluk çekiyoruz. Ders çalışmaları sıkıntılı, kütüphane açılmış ama diğer saatlerde evdedir. Yer yok, çocuklarımın ders çalışması için alan yaratamıyoruz. Böyle bekliyoruz. Hak sahibiyiz, bekliyoruz. Bir an önce çıksa da oraya geçsek iyiydi. Çünkü kış geldi, hayat şartları burada biraz daha zor olacak” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.