Dolar 34,0801
Euro 38,0567
Altın 2.834,49
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

DBB, Çınar’daki Yangında Zarar Gören Çiftçilere 50 Ton Buğday Desteği Verecek

DBB, Çınar’daki Yangında Zarar Gören Çiftçilere 50 Ton Buğday Desteği Verecek
REKLAM ALANI
15 Ağustos 2024 12:45
96

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Çınar ilçesinde çıkan yangında zarar gören tarım alanlarının ıslahı için çiftçilere 50 ton buğday desteğinin verilmesini oy birliği ile kabul etti. 

Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Ağustos ayı olağan toplantısının üçüncü oturumunda, 20 Haziran’da Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki geniş bir bölgede yaşanan ve 15 kişinin yaşamını yitirdiği yangında zarar gören tarım alanları için bir karar aldı.

ARA REKLAM ALANI

Temmuz ayındaki toplantıda, yangında zarar gören tarım alanlarının ıslahını içeren önergenin Mecliste kabul edilmesi ardından konu Yerel Ekonomi Komisyona havale edildi. Komisyonun hazırladığı rapor, Meclise sunularak değerlendirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Çınar ilçesinde çıkan yangında zarar gören tarım alanlarının ıslahı için çiftçilere 50 ton buğday desteğini içeren raporu oy birliği ile kabul etti.

‘BUĞDAY DESTEĞİ SUNACAĞIZ’

DBB Meclisi Eşsözcüsü Emine Akın, Çınar ve Mazıdağı ilçeleri arasında 20 Haziran’da çıkan yangının can ve mal kaybına yol açtığını belirterek, yangında zarar gören çiftçilere 50 tonluk bir buğday desteği sunacaklarını söyledi. Kararın meclisten geçtiğini vurgulayan Akın, halkın yanında durmaya devam edeceklerini kaydetti.

‘FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPTIK’ 

Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Velat Özer ise geniş bir alanı kapsayan yangında ekili alanların zarar gördüğünü hatırlatarak, “Bu tespitler doğrultusunda Çınar ilçemize bağlı Köksalan, Yazçiçeği ve Ağaçsever mahallelerinde ekili alanların zarar görmesinden dolayı muhtarlarla bir fizibilite çalışması yaptık. Kasım ayı ortalarında vatandaşlarımıza, çiftçilerimize gerekli buğday tohumu desteğini vereceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.