Dolar 32,4143
Euro 34,8297
Altın 2.440,24
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 17°C

DBB, 10 Yeni Otobüsü Hizmete Soktu

DBB, 10 Yeni Otobüsü Hizmete Soktu
REKLAM ALANI
4 Şubat 2024 11:59
211

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa ulaşım alanında daha iyi ve kaliteli seyahat hizmeti sunabilmek amacıyla 10 yeni otobüsü hizmete soktu.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

2023 yılındakilerle birlikte 10 yeni otobüsü törenle hizmete soktuklarını belirten Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, 10 yeni otobüsle birlikte 2023 yılını da dahil ettiği takdirde 35 yeni otobüsü hizmete soktuğunu ve Diyarbakır’ın ulaşım filosunu 330’a çıkarttıklarını söyledi.

Yapılan törene Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, AK Parti MKYK üyesi Ali Karakaş, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Sait Yaz ve Suna Kepolu Ataman ile il başkanı M. Raşit Ocak, MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Sekreter Abdullah Çifti, belediyenin daire başkanları ile personeller katıldı.

2023 yılında Büyükşehir Belediyesince 35 yeni otobüsü hizmete soktuklarını belirten Vali Su, “Bugün gördüğünüz gibi 10 yeni otobüsümüzü daha ulaşım hizmetinde devreye sokuyoruz. Bunlarla beraber 2023 yılına bugünü dâhil ettiğimiz zaman 35 yeni otobüsümüzü devreye sokmuş olduk. Böylelikle ulaşım filomuzu 330’a çıkarttık. Aynı zamanda tüm otobüslerimizde dijital dönüşümü de gerçekleştirdik. Banka kartıyla otobüse binebilme imkânımız var. Abonman kartla binme imkânımız var. Mobil uygulamayı indirdiğiniz zaman tüm hat hareketlerini izleme, saatleri görebilme imkânımız var” dedi.

‘TÜRKİYE KART UYGULAMASINA HAZIRIZ’

Yeni otobüslerin alınmasıyla birlikte Türkiye Kart uygulamasına da hazır olduklarını dile getiren Vali Su; “Biz ilimizde otobüslerimizde Türkiye Kart uygulamasının da yapılabilecek şekilde hazır hale getirdik. Bunların hepsini ilimizde ulaşım alanında gerçekleştirdik. Bugün geldiğimiz noktadan bir yıl içerisinde yeni 26 hat, 230 kırsal mahalleye de hizmet sunar hale geldik mevcutlara ilaveten. Geçen dönem ve geçen yıl 100 adet yeni minibüs, 100 adet yeni halk otobüsünü de yine ilimizde vatandaşlarımızın ulaşımını daha konforlu, kolay ve rahat hale getirmek için devreye soktuk. Ticari taksiler vardı, yıllardır askıda bekliyorlardı. Onların da sorununu çözdük ve 584 ticari taksinin plakasını hak sahiplerine verdik, onu da hallettik. Yani vatandaşımız için tüm ekiplerimizle gece gündüz çalışıyoruz. Allah’a şükürler olsun, onların mutluluğu ve huzuru, bizim mutluluğumuz ve huzurumuzdur” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaların ardından otobüsler, şehirde tur atarak sergilendi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.