Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Çocuklarınıza Telefon Yerine Kitap Verin

Çocuklarınıza Telefon Yerine  Kitap Verin
REKLAM ALANI
1 Nisan 2022 13:21 | Son Güncellenme: 1 Nisan 2022 13:22
1.564

Yazar ve şair Devran Sinanoğlu kütüphane haftası ile ilgili mesaj yayınladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Çocukların oyun ve büyüklerin sosyal medyada vakit harcadıkları kadar kendi aile bireyleri, dostları ile bu kadar vakit harcamadıklarını belirten yazar Sinanoğlu sözlerine şöyle devam etti “Gün geçtikçe telefon hastalığı ve sosyal medya bağımlılığı yediden, yetmişe artmaktadır. Birçok kişide bu hastalık ileri safa da görülebilmektedir. Bu da beraberinde ciddi sorunları doğururken, toplumda kapanmayan yaralara neden oluyor.

 

Çocuklarımız ağladığında onları susturmak için lütfen cep telefonu vermeyelim. Onları oyun oynamaya teşvik etmeyin. Unutmayın ki çocuk beyni gelişim aşamasındadır. Siz onlara cep telefonu vererek, oyun oynamasına ve o anda susmasına tek seyirci kalmıyorsunuz. Aynı zamanda çocuğunuzun telefon ve oyunlarla beyinlerinin yıkanmasına da seyirci kalıyorsunuz. Farkında olmadan çocuğunuzu teknoloji ile yavaş yavaş zehirliyorsunuz. Bu zehir zamanla onların bir çok organını işlevsiz hale getiriyor.

 

Geçen aylarda Diyarbakır’da bir ilkokulda yapılan göz taramasında 30 kişilik bir sınıfta 28 öğrencinin gözünde problem olduğu tespit edildi. Bunun temel neden ise çocukların kullandıkları cep telefonlarıdır.

 

Çocuklarınız sizden telefon istediğin de onlara telefon yerine, kitap verin okumayı aşılatın. Kitap okumak çocuklara ilaçtır hem gözlerine hem de gelişmekte olan zihinlerine iyi gelir.

 

Büyükler olarak bizlerde okumalıyız. Bizler okurken, çocuklarımızı da okumaya teşvik etmeliyiz.

 

Sosyal medyadan çok kitapla vakit geçirmemiz iletişim kanallarımızı açık tutar, güçlü kılar. Kendimizle, ailemizle ve dostlarımızla kaliteli zaman geçirmemize katkısı olur.

 

Kitap okumak ve okutmak dileğiyle tüm kitapseverlerin kütüphane haftalarını kutluyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.