Dolar 32,3679
Euro 34,8020
Altın 2.395,43
BİST 10.285,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

CHP Diyarbakır’da Son Dakika Gelişmesi

CHP Diyarbakır’da Son Dakika Gelişmesi
REKLAM ALANI
9 Eylül 2022 23:58 | Son Güncellenme: 10 Eylül 2022 00:14
1.833

Kongre kararı alan ve yarın seçime gidecek CHP’de son dakika gelişmesi yaşandı. 

 

ARA REKLAM ALANI

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Geçtiğimiz aylarda kongre yapılması için kayyum atanan CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda 29 Ağustos’ta yapılması planlanan kongre, 10 Eylül Cumartesi günü ertelenmiş, genel merkezin adayı olarak adaylık başvurusunu yapan Abdullah Atik’e karşı diğer adaylar tek tek geri çektirilmiş, Av. Sertaç Eke ile Meltem Gönüllü CHP Genel Merkezinin verdiği karara direnerek adaylıklarını sürdürdü.

 

Geçtiğimiz günlerde geri çekilen diğer adayların aksine yarın ki seçime gireceğini açıklayan Meltem Gönüllü, Av. Sertaç Eke lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı.

 

Gönüllü, yarınki seçimde Eke’nin kazanması için çalışacaklarını ve CHP’yi Diyarbakır’da eski AK Partililere teslim etmeyeceklerini söyledi.

 

“EKE LEHİNE ÇEKİLDİM”

 

Konuyla ilgili Sonhaberlerim.com’a özel açıklamalarda bulunan Gönüllü, şunları kaydetti; “Demokrasinin kalesi olan CHP’de demokrasi için, birlik ve beraberlik için, bütün CHP’lilerin bir arada olması gerektiği kanısına vardığım için yarın ki kongrede Av.  Sertaç Eke lehine adaylıktan çekilerek onun ekibiyle birlikte hareket etme kararı aldık. Bu karar ile CHP’yi Diyarbakır’da eski AKP’lilere ve onun zihniyetine asla teslim etmeyeceğimizi burdan bir kez daha deklare ediyorum. Yarın ki kongrede yapılacak seçimde kazanan taraf olmak ve CHP bayrağını Diyarbakır’da daha güçlü bir şekilde dalgalandıracağımıza söz veriyoruz. Yapılacak seçimin önce memleketimize ve buradaki partililerimize, sonra da ülkemizin demokrasisine hayırlı olmasını diliyorum.”

 

“CESUR YÜREKLİ YOLDAŞIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

Av. Sertaç Eke de sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı; “Yarınki olağanüstü kongrede bizleri değerli ekibiyle, çalışma arkadaşlarıyla destekleyen cesur yürekli   yoldaşım Meltem Gönüllü’ye teşekkür ediyorum. BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ BİRLİKTE KAZANACAĞIZ…”

 

“15 DELEGENİN OY KULLANMA YASAĞI KALKTI”

 

Bu arada bugün genel merkez tarafından geçtiğimiz günlerde oy kullanması yasaklanan delegelerden 15 doğal delegenin yarınki seçimde oy kullanmaları için yasaklarının kalktığı öğrenildi.

 

Yarın Diyarbakır’daki düğün ve Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresinde CHP’ye AK Parti’den katılan ve Genel Merkezin desteklediği iddia edilen İş İnsanı Abdullah Atik ve 20 yıldır CHP’li olan Av. Sertaç Eke, İl Başkanı olmak için yarışacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.