Dolar 32,5169
Euro 34,9742
Altın 2.438,92
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na Kayyum Atandı!

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na Kayyum Atandı!
REKLAM ALANI
18 Temmuz 2022 14:06 | Son Güncellenme: 18 Temmuz 2022 14:28
1.618

CHP Diyarbakır İl Başkanı ve yönetimi mahkeme kararı ile görevden alınarak yerine 7 kişilik geçici kurul atandı.

 

ARA REKLAM ALANI

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin aldığı karar ile CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na kayyum atandı. CHP İl Başkanlığına kayyum Başkanlığına Muzaffer Değer ve kayyum üyeliklerine de Behçet Gezer, Mehmet Beşir İpekçi, Devrim Budak, Süleyman Berberoğlu atandı.

 

Ankara 9. Sulh Mahkemesi’nin aldığı bu karar neticesinde Diyarbakır İl Başkanlığı’ndan Gönül Özel ve yönetimi görevine son verilmiş bulundu.

 

Kayyum olarak atanan Muzaffer Değer daha önceki yıllarda CHP Diyarbakır il başkanlığı görevi yapmış ve görevden alınması neticesinde kendisine de kayyum atanmıştı.

 

 

“GENEL MERKEZ BENİMLE, KARARI İSTİNAFA GÖTÜRECEĞİZ”

 

Konuyla ilgili görüştüğümüz CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, şu açıklamayı yaptı; “Kayyum atandığı doğru ama istinaf yolu açık ve genel merkez benimle. Benim görevden aldığım ilçe başkanları olağanüstü kongreye götürmek için imza topladı. Genel merkez kongre kararı almayınca, mahkemeye verdiler. Mahkeme de kayyum atanması yönünde karar vermiş. Mahkemeden böyle bir karar çıkmış olması bizim çalışmalarımızı yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Teşkilatımız çalışmalarına devam edecek ve biz bu kararı istinaf mahkemesine götüreceğiz. Şuanda buranın hukuki temsilcisi biziz” dedi.

 

“DAHA ÖNCE DE KAYYUM OLDULAR”

 

Daha önce 2012 yılında eski CHP İl Başkanı Muzaffer Değer’in şikayeti üzerine CHP’ye Diyarbakır’da kayyum atanmış ve o zaman kayyum olarak atanan Mehmet Beşir İpekçi ve Devrim Budak’ın yeni kayyum yönetiminde yer alması dikkat çekti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.