Dolar 32,4768
Euro 34,9560
Altın 2.436,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Diyarbakırlı Öğrencilerden Büyük Başarı

Diyarbakırlı Öğrencilerden Büyük Başarı
REKLAM ALANI
10 Nisan 2022 23:02
1.495

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki iki okuldan Türkiye birinciliği.

 

ARA REKLAM ALANI

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Bağlar Halk Eğitimi Merkezi tarafından Kazım Karabekir Ortaokulu’nda açılan kursta oluşturulan Halk Oyunları Ekibi, Kastamonu’da gerçekleştirilen, “Okul Sporları Halk Oyunları Yıldızlar Geleneksel Dalda Türkiye Birinciliği” müsabakalarında şampiyon olarak kentte büyük sevinç yarattı.

 

Diyarbakır genelinde gerçekleştirilen geleneksel halk oyunları yarışmalarında Diyarbakır birincisi olan ve ardından Bitlis’da gerçekleştirilen müsabakalarda Doğu ve Güneydoğu Bölgesi birinciliğini kazanarak Diyarbakır’ın gururu olan Kazım Karabekir Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi, başarısını Türkiye birinciliğiyle taçlandırdı.

 

15 ilden halk oyunu ekibinin yarıştığı Kastamonu’daki, ‘Yıldızlar Türkiye Birinciliği Müsabakaları’nda jüriden 87,28 puan alarak birinci olan Kazım Karabekir Ortaokulu Halk Oyunları ekibi, yarışmanın sonuçları açıklandıktan sonra şampiyon olarak büyük mutluluk yaşadı.

 

Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın elinden şampiyonluk kupasını alan öğrenciler, antrenörleri Özlem Yokuş ve Okul Müdürü Şeyhmuz İyisoylu ile birlikte kupa sevincini yaşadılar.

 

 

BAGLAR’A İKİNCİ MUTLULUĞU YAŞATTILAR

 

Aynı yarışmada dereceye giren Bağlar ilçesindeki Nuri Zekiye Has ortaokulu da büyük başarı yakalayarak Türkiye 6.oldu ve Diyarbakır’a ikinci mutluluğu yaşattılar.

 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN TEBRİK

 

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, ilçesindeki okulların ulusal başarıları nedeniyle okul müdürlerini, öğretmen ve öğrencilerini arayarak tebrik etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bulut, yaptığı açıklamada; “Türkiye’de dereceye girerek bize bu mutluluğu yaşatan öğrencilerimizi kutluyorum. Böyle başarıların devamının gelmesi için bundan sonra çok daha fazla çalışacağız. Dereceye giren okullarımızı öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.