Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Çermik’in Bahçe Köyü’nde Nar Şenliği!

Çermik’in Bahçe Köyü’nde Nar Şenliği!
REKLAM ALANI
12 Kasım 2022 11:49
1.343

Diyarbakır’ın; kaplıcaları, Şeyhandede Şelalesi, Gelincik Dağı gibi doğal güzellikleriyle ünlü Çermik ilçesinin Bahçe köyü narlarıyla adından söz ettiriyor.

 

ARA REKLAM ALANI

İlçeye 6 km uzaklıkta bulunan Bahçe’de yetiştirilen narlar, şenliğe konu oldu. Çermik Bahçe Köyü’nde bulunan Bahçe İlk-Ortaokulu idareci ve öğretmenleri narı ile ünlü olan köylerinde, bunu fırsata çevirdi ve köy halkının da katılımıyla nar şenliği düzenlediler.

 

 

Şenliğin düzenlendiği Bahçe İlk-Ortaokulu müdürü Ebru Yaman Yetim yaptığı açıklamada: “Narıyla ünlü köyümüzde öğretmenlerimiz hem farkındalık oluşturmak hem de öğrencilerimizin sosyalleşmesi için, bu yıl ilk defa Nar Şenliği düzenledik. Şenlikte öğretmenlerimiz ve okuldaki diğer personelimizle birlikte öğrencilerimize ve ailelerine nar suyu ikram ettik. Yaklaşık 500 kilo narın kullanıldığı etkinlikte 200 öğrencimize nar suyu ikram ettik” dedi.

 

İlk defa Bahçe Köyü’nde düzenlenen şenlikte yaklaşık 500 kilo nar kullanıldı. 200 öğrenciye nar suyunun ikram edildiği şenliğin, her yıl yapılarak, geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.