Dolar 32,3444
Euro 34,9115
Altın 2.394,01
BİST 10.206,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

AK Parti’den Diyarbakır’ın Ulaşım Sorunuyla İlgili Dikkat Çeken Proje: ‘DİYARRAY’

AK Parti’den Diyarbakır’ın Ulaşım Sorunuyla İlgili Dikkat Çeken Proje: ‘DİYARRAY’
REKLAM ALANI
2 Mart 2024 23:12
166

AK Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, kentin uzun süredir çözülmesi gereken ulaşım ve yapısal sorunlarını ele alarak çözüm önerilerini paylaştı.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri ve vatandaşlarla buluşmalar kapsamında Çarıklı beldesinde konuşan Bilden, Diyarbakır’ın ulaşım ve yapısal sorunlarının çözümü için projelerini açıkladı. Bilden, özellikle ulaşım sorununun çözülememiş en büyük sorunlardan biri olduğunu belirterek, bunun için 4 hatlı Diyarray projesini hayata geçireceklerini ifade etti.

Diyarbakır’ın ulaşım sorununu projelendirdikleri Diyarray projesiyle çözeceklerini belirten Bilden, projenin detaylarına da değindi. Projede Dağkapı’nın merkez alınacağını ve buradan çeşitli bölgelere hatlar çekileceğini söyleyen Bilden, bu hatlar aracılığıyla kentin ulaşım sorununu çözeceklerini vurguladı.

Diyarbakır’ın yapısal sorunlarını da ele alan Bilden, kentsel dönüşüm ve dirençli kentler projesiyle eskimiş yapıları depreme dayanıklı hale getireceklerini belirtti. Bu proje kapsamında, özellikle bazı bölgelerdeki yapısal sorunları çözerek modern şehirlere dönüşüm sağlayacaklarını ifade etti.

Diyarbakır halkının desteğini alarak sorunlara çözüm bulacaklarını vurgulayan Bilden, projelerinin detaylarını vatandaşlarla paylaşarak Diyarbakır’ın gelişimine katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

“ULAŞIM SORUNUNU DİYARRAY PROJESİYLE ÇÖZECEĞİZ”

Ulaşım sorununun çözülememiş en büyük sorunlardan biri olduğuna dikkat çeken AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, projelendirdiği 4 hatlı Diyarray projesiyle çözüme kavuşturacaklarını aktararak projenin detayları ile ilgili şunları söyledi; “Ulaşımla ilgili bir raylı sistem yani Diyarray diye, nasıl ki İstanbul’da Marmaray varsa Diyarbakır’da da Diyarray olacak. Dağkapı’yı merkez yapacağız, oradan çftkapı, vilayet, ofis, koşuyolu, oradan tesisler, dünya kavşağı ve oradan da araştırma hastanesine kadar gidecek, birinci hattımız bu. İkinci hattımız, tesislerden Şanlıurfa yoluna paralel Oğlaklı’ya kadar götüreceğiz, çünkü orada çok büyük deprem konutları yapılıyor, 25-30 bin konut yapılıyor ve iki yıla kadar 100 binin üzerinde bir nüfusun olduğu uydu kent olacak. Benim hayalimdeki yeni yapılanmalar da bu zaten, ikinci kolu oraya uzatacağız. Üçüncü kolu da tesislerden bu defa tam tersi yönü olan Silvan yolundan Seyrantepe kavşağı, oradan Silvan yolunu takiben üniversite köprüsünden Dicle Üniversitesi’ne götüreceğiz. Dördüncü ve en önemli olanı da Ergani’den Bismil’e giden ve ta Abdülhamit Han hazretleri zamanında yapılmış bir tren hattımız var, o tren hattında da günde 4 yada 5 tane tren geçiyor, onlar seyri seferlerine devam edecekler, biz burayı da dördüncü hat olarak Diyarray’a entegre edeceğiz. Dolayısıyla toplu ulaşım araçlarını kullanan Diyarbakır nüfusunun dörtte birinin Diyarray’la taşınmasını sağlamış olacağız.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.