Dolar 32,7694
Euro 35,1498
Altın 2.450,48
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Açık
İstanbul
28°C
Açık
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 31°C
Sal 32°C

Bucak, Kırsaldaki Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Bucak, Kırsaldaki Muhtarlarla Bir Araya Geldi
REKLAM ALANI
11 Haziran 2024 17:32
108

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, 5 yıllık Stratejik Plan kapsamında Ergani, Eğil, Çınar, Çermik ve Çüngüş ilçelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlığına 17 ilçede halk, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, belediye eş başkanları ve meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarını dahil etmek amacıyla başlattığı toplantılar devam ediyor.

ARA REKLAM ALANI

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ve Doğan Hatun, Ergani, Eğil, Çınar, Çermiş ve Çüngüş ilçelerinin mahalle muhtarlarıyla iki ayrı toplantıda bir araya geldi. Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki toplantılara Ergani Belediyesi Eş Başkanları Birsen Azak Bayar ve Şiyar Güldiken, Çınar Belediyesi Eş Başkanları Semra Akyüz ve Mehmet Şerif Arzu, Eğil Belediyesi Meclis üyeleri Hacer Kurt ve Mahmut Yokuş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, büyükşehir ve DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün ilgili daire başkanları ile mahalle muhtarları katıldı.

‘BELEDİYE GELİRLERİ BU KENTTE HARCANMADI’

Ergani ve Eğil muhtarlarının katıldığı toplantıda konuşan Eş Başkan Doğan Hatun, 8 yıldır kentte bir kayyum vesayeti olduğunu belirterek yerel yönetimlere gelen gelirlerin hiç birinin kente harcanmadığını söyledi. Köylere gitmesi gereken yol, su gibi altyapı hizmet bütçelerinin birilerini zengin ettirmek için kullanıldığını ya da başka bir kuruma aktarıldığını kaydeden Hatun, söz konusu harcamaların belgeli bir şekilde arşivlerinde mevcut olduğunu, bu belgeleri peyderpey halka açıkladıklarını hatırlattı. Kentte kadın politikaları ve kültür sanat alanında önemli çalışmalar yapmayı hedeflediklerini ifade eden Hatun, istihdam olanaklarının geliştirilmesi için de yoğun mesai harcayacaklarını belirtti.

MUHTARLAR: “UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE MERKEZİ KURULSUN”

Toplantıda, 5 yıllık Stratejik Plana ilişkin görüş ve önerilerini dile getiren muhtarlar, içme suyu, yol, kanalizasyon sorunlarından bahsederek, uyuşturucu ile mücadele merkezinin kurulması ve mezarlıkların tel örgüyle örülmesi gibi taleplerde bulundu.

BUCAK: “ÇOĞULCU VE KATILIMCI BİR ANLAYIŞLA BİR ARAYA GELİYORUZ”

Çınar, Çermik ve Çüngüş ilçelerinin muhtar toplantısında konuşan Eş Başkan Serra Bucak da, kentin tüm dinamikleriyle 5 yıllık Stratejik Planı hazırlamak amacıyla bütünlüklü, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla bir araya geleceklerini ifade etti.

‘HALKIN İRADESİNE SAYGI DUYULSUN’

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atandığını ifade eden Bucak, 8 yıldır kayyumların kentlerinde nelere yol açtığını çok iyi bildiklerini kaydetti. 8 yılda halkın altyapı sorunlarının büyüdüğünü, ilçe ve köy yollarının müteahhitler eliyle rantiyeye dönüştürüldüğünü belirten Bucak, şöyle konuştu: “Bütün bu zorlukları bilerek, hep birlikte el ele vererek sorunları ve çözümleri ortaklaştıracağız. Hep beraber kayyuma hayır diyerek, bir daha şehrimizde ve hiçbir şehirde kayyumlar olmasın. Seçimden ve sandıktan çıkan sonuca saygı duyulsun. Bu halkın seçme ve seçilme iradesine saygı duyulsun noktasındaki birlikteliğimizi ve beraber karşı duruşumuzu göstermenin de önemli olduğuna vurgu yapmak istiyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.