Dolar 32,2818
Euro 34,6566
Altın 2.413,13
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

BÖLGENİN EN BÜYÜK CANLI HAYVAN BORSASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Hayvancılıkta önemli bir merkez olan Diyarbakır’ın bu potansiyelini ön plana çıkartacak Canlı Hayvan Borsası projesi hayata geçiyor.

BÖLGENİN EN BÜYÜK CANLI HAYVAN BORSASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
REKLAM ALANI
7 Kasım 2020 17:35
589

Hayvancılıkta önemli bir merkez olan Diyarbakır’ın bu potansiyelini ön plana çıkartacak Canlı Hayvan Borsası projesi hayata geçiyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Canlı Hayvan Borsasını klasik pazar anlayışından daha ileri bir noktaya taşıyacak, bölgenin en büyük Canlı Hayvan Borsası projesi için Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu başkanlığında Canlı Hayvan Borsası Kurulu toplandı. Tarım ve hayvancılıkla ilgili yetkililerin sunumlarıyla başlayan toplantıda Vali Karaloğlu, Türkiye’nin en iyisini yapmak amacıyla başlanan projenin öncelikli hedefin yapılacak canlı hayvan borsasının bir cazibe merkezi olması ve hayvan alım-satımı yapmak isteyen vatandaşın aklına ilk olarak Diyarbakır’ın gelmesi, olduğunu söyledi. Bu sayede ticaret hacminin de artacağını dile getiren Vali Karaloğlu, detayların üzerinde çalışılarak eski hayvan pazarı anlayışından çok öte bir Canlı Hayvan Borsasına yönelik çalışma yapılması talimatını verdi. Vali Karaloğlu, “Hayvan alım satımında dijitalleşmenin de tartışılması gerekiyor. Alıcı ve satıcının, artık alanda tek tek gezerek değil, bir salonda kahvesini içerken ekranlardan hayvanı ve özelliklerini görerek ticaret yapabileceği bir çalışma yapılabilecek. Ayrıca, hayvan pazarlarında vatandaşların yaşadığı sorunlar alınacak önlemlerin üzerine iyi çalışılması gerek. Kayıt dışının en büyük problem bu yönde de çalışmaların yapılmasını ve uygulama projelerini geçilmesi lazım. 300 dönümlük bir alan üzerine 100 milyon TL’lik bir yatırımla Diyarbakır’a ikincisi yapılacak olan Canlı Hayvan Borsası büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara yönelik açık ve kapalı padokları, çoban evi, sosyal ve idari alanları, revirleri, kesimhaneleri ve ticari alanlar ile hayvan otelleri, benzin istasyonları, otoparklarıyla gelenekselin dışında modern ve geleceğe dönük bir yatırım olacak” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.