Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

“Bölgemizde Yeni Neslin Sağlıklı Yaşaması İçin Çalışacağız”

“Bölgemizde Yeni Neslin Sağlıklı Yaşaması İçin Çalışacağız”
REKLAM ALANI
15 Ocak 2023 00:43 | Son Güncellenme: 15 Ocak 2023 01:26
1.415

Diyarbakır Uluslararası Medya Toplumsal Uyuşturucu İle Mücadele Derneği (UMTUMED), 2023 yılında yapacağı projeleri kamuoyuna açıkladı.

 

ARA REKLAM ALANI

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

2022 yılında Diyarbakır merkezli kurulan ve 19 ilde teşkilatlanan UMTUMED Genel Başkanı Mehmet Ataç, 2023 yılında yapacakları çalışmaların startını verdiklerini söyledi.

 

Başkan Ataç, yaptığı açıklamada; “Devletimizin omuzundaki yükü hafifletmek ve madde bağımlısı genç kardeşlerimizi kazanmak istiyoruz. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Diyarbakırlı olduğumuz için Diyarbakırlı vatandaşlarımızın dertlerini ve sorunlarını çok iyi biliyoruz. Biz burada devreye girerek bu kardeşlerimize ulaşmaya çalışacağız. Biz birbirimizi daha iyi anlarız diye biz burada mücadele ediyoruz” dedi.

 

 

“BİR TANE DE BİR TANEDİR DİYEREK YOLA ÇIKTIK”

 

Belirledikleri projeleri 5 başlıkta açıklayan Başkan Ataç; “Projemizde 5 alt madde var. Bunlar, kadına şiddet, çocuk istismarı, teknoloji bağımlılığı, aile içi iletişim ve uyuşturucu bağımlılığıdır. Bir tane de bir tanedir diyerek yola çıktık. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bir damla kan bir hayat derler ya bu da aynı öyle bir şey. Şu ana kadar 19 ilde görevlendirilmek üzere arkadaşımızı belirlemişiz ama daha yetki vermemişiz. İnşallah önümüzdeki süreçte 81 ilde teşkilatlanıp güzel çalışmalar yapacağız. Bir de bu derneği açmamızın başka bir amacı da sosyal farkındalık yaratmak. Bölgemizde yeni nesilin sağlıklı yaşaması için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Arkadaşlarımla, teşkilatımla ve üyelerimle inşallah bu işi başaracağız” diye konuştu.

 

 

 

“RESMİ KURUMLAR BİZE DESTEK VERMELİDİR”

 

Projelerinin başarıya ulaşması için desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Ataç; “Ayrıca burada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır Valiliği ve belediyelerimizin de bize destek vermesi gerekiyor. Destek olmadan biz hiçbir şey yapamayız. Yönetimimizde şu an 13 kişi var. 4’ü psikolog olmak üzere sosyolog, doktor ve hemşire de yönetimimizde yer alıyor. İnşallah daha ileriki süreçte 112 kişi olacağız” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.