Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

BİSMİL’DE SKANDAL OLAY!

Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde açılan “Yöresel ve Hediyelik Eşya Pazarı”na Bismil dışında Afyon, Kayseri, Malatya, Siirt’ten getirilen ürünlerin satılması tepkilere neden oldu.

BİSMİL’DE SKANDAL OLAY!
REKLAM ALANI
26 Ocak 2021 23:53
1.215

Alınan bilgiye göre Bismil Kaymakamı ve aynı zamanda kayyumu Hamza Türkmen’in talimatıyla dün “Bismil Yöresel ve Hediyelik Eşya Pazarı” açıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Eski emniyet binası diye bilinen Kurtuluş Cami yanında açılan yöresel fuara yerel firmalar katılmazken, Kayseri, Afyon, Malatya, Siirt gibi daha çok Diyarbakır dışından 30’a yakın firma katıldı.

 

 

Pandemi nedeniyle zor günler yaşayan Bismil esnafı, 7 Şubat’a kadar süreceği açıklanan organizasyonun derhal iptal edilmesini istedi. Çoğu esnafın siftah yapmadan dükkanını kapattığını, pandemi tedbirleri nedeniyle genel olarak ciroların yüzde 80 oranında düştüğünü anlatan esnaf, “Bu tür organizasyonlar yerel esnafı güçlendirmek için yapılmalı. Çok yanlış bir karar. Adı yerel ürünler ama burada Afyon kaymağı, İzmit pişmaniyesi, Malatya kaysısı, Kayseri pastırması satılıyor. Derhal iptal edilmeli” dediler.

 

HDP’Lİ AYAZ’DAN TEPKİ VE STK’LARA ÇAĞRI

 

 

Yazılı açıklama yapan görevden alınan Bismil Belediyesi Eş Başkanı Orhan Ayaz da organizasyona tepki gösterdi. Ayaz’ın açıklaması şöyle; “Bismil ilçemizde belediye kayyumu ve ilçe kaymakamlığı onayı ve yer tahsisi ile yöresel ürünler ve hediyelik eşya günleri adıyla bir pazar yeri oluşturulmuştur. İlk bakışta olumlu ve pozitif algılanabilecek bu tabloda madalyonun öbür tarafını görmek icap eder. Pandemi sürecinin ve ülkedeki ekonomik kriz sebebiyle Bismil esnafının evine ekmek götürmekte zorlandığı, vergi, kira, elektrik, su v.b giderlerini karşılayamadığı, iflasın eşiğindeki ilçe esnafımızdan tek bir kişi yöresel ismi ile başlayan bu organizasyonda yer bulamamıştır.”

 

“BİSMİL HALKI MİSAFİRPERVERDİR AMA…”

 

 

Bu iki haftalık ticari organizasyonda tüm katılımcılar Türkiye’nin çeşitli illerinden ilçemize gelmiştir. Elbette Bismil halkı misafirperverdir. Ama haksız rekabet ortamı ve Bismil esnafının en zor döneminde bu ticari organizasyon yerinde ve doğru bir adım olmamıştır. Bismil esnafına ‘ne haliniz varsa görün’ yaklaşımı doğru bir yaklaşım olamaz. İlçemiz esnaf ve sanatkarlar odası, diğer meslek odaları ve STK’lar bu konuda görüşlerini kamuoyuyla paylaşmalıdır.

 

“BİSMİL ESNAFINDAN ÖZÜR DİLENMELİDİR”

 

Devletin temsiliyetini yapan mülki amir ve belediye, Bismil esnafına yardım ve destek elini uzatması gerekirken, Bismil dışından getirilen tacirlere rant sağlanması isabetli olmamıştır. Kanaatimizce bu organizasyonu yapanlar, Bismil ilçe esnafımıza samimi bir özür borçludur.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.