Dolar 32,5139
Euro 34,9187
Altın 2.436,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

BELEDİYE, KOLUNU KAYBEDEN PERSONELİNE BİYONİK KOL ALACAK

Bingöl Belediyesi, 2019 yılında İçmeler TOKİ mevkiinde flama ve pankart astığı sırada elektrik akımına kapılarak bir kolunu kaybeden Halim Boztimur için ‘Biyonik Kol’ alacak.

BELEDİYE, KOLUNU KAYBEDEN PERSONELİNE BİYONİK KOL ALACAK
REKLAM ALANI
9 Ocak 2021 11:20
632

Mart 2019’da İçmeler TOKİ mevkiinde direklere flama asarken, elektrik akımına kapılan Halim Boztimur, tedavi gördüğü hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen bir kolunu kaybetti.

 

ARA REKLAM ALANI

Bingöl Belediyesi, sağ kolu kesilen Boztimur için biyonik kol alınmasını kararlaştırıldı. Karar, belediye meclisince de onaylandı.

 

Mecliste alınan kararda, “İtfaiye müdürlüğü görevleri arasında bulanan afiş, pankart, bayrak ve flama asma görevi verilen Belediyemiz İtfaiye Eri Halim Boztimur, 21 Mart 2019 tarihinde İlimiz Merkez İçmeler TOKİ konutlarında bulunan alanlara flama ve pankart astığı sırada elektrik akımına kapılarak yaralanmıştır. Sırasıyla Bingöl Devlet Hastanesi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi ve Ankara GATA Hastanelerinde tedavi görmüştür. Ancak bütün müdahalelere rağmen sağ kolu kurtarılamayarak dirsek altından kesilmiştir. Personelimiz Halim Boztimur’un hayatını idame etmesi, kol ve el işlevini yerine getirmesi için 1 adet dirsek altı 5 parmak hareketli, el bileği rotasyonlu, Be Protez Biyonik Kol takılması gerekmektedir. İtfaiye personelimiz Halim Boztimur’un maddi imkanları ‘Protez Biyonik Kol’ taktırmasına müsait olmadığından bu alımın belediyemiz tarafından yapılmasına ve bedelinin belediyemiz itfaiye müdürlüğü bütçesinden ödenmesine oy birliği ile karar verildi” denildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.