Dolar 32,5254
Euro 34,7981
Altın 2.427,98
BİST 9.719,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

HEDİYE KARAVANI BİNGÖL’DE

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliğiyle hazırlanan ‘Hediye Karavanı’ TIR’ının 4’ncü durağı Bingöl oldu.

HEDİYE KARAVANI BİNGÖL’DE
REKLAM ALANI
22 Aralık 2020 17:10
901

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliğiyle hazırlanan ‘Hediye Karavanı’ TIR’ının 4’ncü durağı Bingöl oldu.

 

ARA REKLAM ALANI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyon iş birliğinde hayata geçirilen ‘Hediye kervanı’ projesi ile pandemi sürecinde evde kalan çocukların aileleri ile evlerinde oynayabilecekleri parmak taş, dokuz taş, mangala, dama, seksek ve boyama setlerinden oluşan oyunlar hazırlandı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 14 şehri dolaşacak olan ‘Hediye Kervanı’ Malatya, Elazığ ve Tunceli’nin ardından Bingöl’e ulaştı.

 

Bingöl Sevgi Evleri önünde düzenlenen törende pandemi nedeniyle temsili olarak 3 çocuğa hediye verilirken, yaklaşık 500 hediye de belirlenen çocuklara ulaştırılmak üzere yetkililere teslim edildi. Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Fatih Kaya ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat geleneksel seksek oyununu oynadı. Tırın yarın Muş’ta olacağı öğrenildi.

 

Törende konuşan Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Salim İsot, “Federasyonumuz 10 yıldır geleneksel oyunları çocuklarımıza oynatırken, 5 senedir de oyun karavanı yolda projemizle çocuklarla buluşuyoruz. Fakat bu seneki pandemi koşullarından dolayı çocuklarımızla bir araya gelip oyunlar oynayamadığımız için projemizi hafif bir değişiklikle hediye karavanı yollarda projesine çevirdik. Temsilen birkaç çocuğumuza oyunlarımızı, oyuncaklarımızı takdim edip sonrasında valilik koordinesinde diğer hediyeleri çocuklarımızla buluşturacağız” dedi.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat ise, “Pandemi döneminde çok iyi düşünülmüş çok önemli bir atılım. Federasyonumuza ve emeği geçen herkese candan teşekkür ediyoruz. Tabi ki bu kervan sadece oyuncak malzemesi taşımıyor. Aslında içinde sevgiyi, saygıyı girişimciliği, hayal gücünü, problem çözme becerisini ve sosyalleşmeyi taşıyor. Biz çocuklarımıza ulaşıp, yarınımızın, aydınlık geleceğimizin mimarlarını bu süreç içinde evde teknoloji tutsaklığından kurtarıp sosyalleşmelerinde katkı sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Hediye karavanı ekibine teşekkür eden Vali Yardımcısı Fatih Kaya da etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.