Dolar 32,3780
Euro 34,7386
Altın 2.435,18
BİST 10.054,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

Bağımsız Diyanet-Sen Diyarbakır şubesi kuruldu

Bağımsız Diyanet-Sen Diyarbakır şubesi kuruldu
REKLAM ALANI
22 Ocak 2023 16:04 | Son Güncellenme: 23 Ocak 2023 16:06
1.246

Sendika şubesi kurulması şartı olan 400 üyeyi aşan Bağımsız Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi kurulumu tamamlandı.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır İl ve İlçelerinde yapmış oldukları etkili çalışmalar neticesinde, Diyanet personelinin takdirini ve teveccühünü kazanan ve sendika şubesi kurulması şartı olan 400 üyeyi aşan Bağımsız Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi kurulumu tamamlandı.

 

Diyarbakır Valiliğinde yapılan işlemlerin ardından Şube Başkanı Ali Gündüz şunları söyledi, “Diyarbakır’da hızla büyümeye devam eden Bağımsız Diyanet-Sen, samimi ve özverili çalışmalarımız neticesinde 1. Sendika olmak için gayret göstermektedir. Bu güne kadar personelin faydasına olan her çalışmanın yanında olduk, personelin hakkını aramak adına var gücümüzle mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bugüne kadar; Görevde Yükselme Sınavlarının belli bir sınav takvimi içerisinde yapılmasını, Diyanet personeline Cumhurbaşkanlığı tazminatı verilmesini, Cumhurbaşkanlığı Ek Ödeme tazminatını, DİB Başkanlık Merkez Teşkilatına özel uzmanlık kadrosu ihdas edilmesini, Yiyecek yardımının günümüz ekonomik koşullarına göre arttırılmasını, 3600 Ek gösterge hakkından tüm Diyanet personelinin faydalanması için “Diyanet Hizmetler Sınıfı” ihdas edilmesini, Diyanet personeli için indirimli seyahat kartı verilmesini, Tren YHT ve THY bilet satışlarında Diyanet personeline indirim yapılması için protokolü yapılmasını, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin müzelere girişlerinin ücretsiz olmasını, Diyanet personeline yönelik sosyal tesislerin yaygınlaştırılmasını, TDV tarafından sağlanan burslardan tüm personelin eğitim gören çocuklarının eşit şekilde faydalandırılmasını, Diyanet personeline yönelik yardımlaşma sandığı kurulması için yasal çalışma yapılmasını, Şoför, Memur, ve Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışan personelin Yeşil Pasaport almasını, 3600 ek göstergeden daire personelinin de yararlanabilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını, Diyanet personeline özel sabit ödemeli konut veya kamu lojmanı yapılmasını, Camilerin ısıtma ve soğutma giderlerinin genel bütçeden karşılanması, taleplerimizi ilgili kurum ve kuruluşlara ilettik ve takipçisi olmaya devam ediyoruz”

 

“Diyanet personelini üye olmaya davet ediyoruz”

Gündüz, “Mevcut şartlar altında sendikal faaliyette bulunmak zor. Malumunuz olduğu üzere; Sendikal örgütlenmenin önünü kapatacak olan %2’lik baraj uygulaması Resmî Gazete’ de yayımlandı. %2’lik baraj uygulamasına göre 2022 Mayıs ayı üye sayıları dikkate alınarak ödeme yapılacaktır. Buna göre Toplu sözleşme ikramiyesinden artırımlı olarak faydalanması için 2022 Mayıs sayılarındaki sendikanın üye sayısı 2788 ve üzeri olması gerekmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığının en etkin sendikaları arasında ve Diyarbakır’da 2. sendika konumunda olan Bağımsız Diyanet-Sen üyeleri toplu sözleşme ikramiyesinden artırımlı olarak faydalanacaktır. Bu vesile ile Bağımsız Diyanet-Sen Diyarbakır Şubemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sendikamızın gerek hukuk alanında gerek akademi alanında yapmış olduğu ilkeli çalışmalar ilgi görmeye devam ediyor. Her alanda önemli çalışmalar ve projeler üretmeye devam eden sendikamıza bütün Diyanet personelini üye olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Gündüz, “Diyarbakır’da sendikamıza gönül vererek üye olan hocalarımıza teşekkür ediyor desteklerinin devamını bekler diyanet camiasında çalışan tüm personellerimizi sendikamıza davet ediyoruz. Yoğun çalışma içerisine girerek fedakarlıklarını gösteren ve çalışmalarımda yanımda durarak destek veren tüm il yönetimi ve ilçe başkanlarımız tebrik eder şubemizin hayırlara vesile olması Cenabı Allah’tan dilerim” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.