Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Kırsal Kalkınmaya Yeni 2 Proje

Kırsal Kalkınmaya Yeni 2 Proje
REKLAM ALANI
22 Haziran 2022 15:45
1.270

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi kırsal alanda sebzeciliğin geliştirilmesi ve mandacılığın daha verimli hâle getirilebilmesi amacıyla GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Yenişehir Kaymakamlığı ile ‘’Yerelde Kadın Eliyle Organik Sebze Üretimi ve İşlenmesi’’ ile ‘’Manda Sütü Market’’ projeleri için iş birliği protokolü imzaladı. 

 

ARA REKLAM ALANI

Yenişehir Kaymakamlığı toplantı salonunda GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Yenişehir Kaymakamlığı arasında imzalanan ‘’Yerelde Kadın Eliyle Organik Sebze Üretimi ve İşlenmesi’’ ve ‘’Manda Sütü Market’’ iş birliği protokolleri ile ilçede sebzeciliğin geliştirilmesi ve mandacılığın daha verimli hâle getirilebilinmesi amaçlanıyor.

 

İKİ ÖNEMLİ PROJE

 

Kırsal Kalkınmada Yenişehir ilçesi ve bölge için önemli iki projeyi daha hayata geçirdiklerini belirten Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Beşikci, ‘’ Yerelde Kadın Eliyle Organik Sebze Üretimi ve İşlenmesi projemiz ile 130 kadın üreticimiz İlçemiz sınırlarında bulunan 100 dekar alanımızda sebze yetiştirecek ve bu ürünleri de kuracağımız atölyemizde işleyecekler. Bu faaliyetlerimizi ilçemiz sınırları içerisinde inşa edeceğimiz 30.000 alana sahip olacak olan Nev Bahçe parkımızda yürüteceğiz. Parkımızın içerisinde meyve ve sebze bahçeleri, yöresel yemek mutfağı, organik üretim serası ve tesisi, oturma alanları, çocuk oyun alanları, piknik alanları, anne-çocuk bakım odası ve süs havuzları inşa ediyoruz. Parkımızdaki 500 metrekarelik kapalı alanı sebze işleme atölyesine dönüştüreceğiz. Üretici kadınlarımızda bu alanda üretim yapacaklar’’ diye konuştu.

 

BİR MERKEZDE TOPLANACAK

 

Manda Sütü Marketi projesi ile de manda yetiştiricilerinin ürettikleri çiğ manda sütü bir merkezde toplayacaklarını belirten Başkan Beşikci, ‘’Manda yetiştiricilerimizin ürettikleri çiğ manda sütünü toplayarak Kaymakamlığımızın sorumluluğunda Belediyemiz aracılığı ile kuracağımız atölyede hijyenik koşullarda işleyerek yoğurt, tereyağı ve kaymak oluşturacak; markalaştırılması ve sosyo-ekonomik açıdan kalkınmalarını sağlayacak; hane halkına düzenli olarak gelir sağlanmasına vesile olacağız. Hayata geçirdiğimiz bu projelerimiz ilçemize ve üreticilerimize hayırlara vesile olur inşallah” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.