Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

AZİZİYE MAHALLESİ HİZMET BEKLİYOR

Yıllardır hizmet görmeyen mahalledeki vatandaşlar yetkililere çağrıda bulunarak mahallelerine yapılmasını istedi.

AZİZİYE MAHALLESİ HİZMET BEKLİYOR
REKLAM ALANI
10 Temmuz 2020 11:56
728

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Aziziye Mahallesi’nde yıllardır hizmet götürülmediğini ifade eden vatandaşlar Yenişehir Belediye Başkan vekili ve Kaymakamı Murat Beşikci’ye çağrıda bulunarak mahallelerine hizmet yapılmasını istedi. On yıllardır kanalizasyon olmadığı için açıkta akıp Dicle Nehri’ne karışan atık su gideri hem mahallelinin yaşamını alt üst etti hem de pis koku ve etrafa saçılan mikroplar salgın hastalıklara davetiye çıkardı. CHP İl Başkanı Gönül Özel ile Mahalle muhtarı, sorunun çözümü için yetkililere çağrıda bulundu.

 

ARA REKLAM ALANI

MAHALLEME HAK ETTİĞİ HİZMETLERİN YAPILMASINI İSTİYORUZ!

 

Aziziye Mahallesi Muhtarı Fahri Pınar, mahallesinde yaşanan altyapı sorununu şöyle dile getirdi; “630’uncu ve 613’üncü sokakta lağım suları açıkta gidiyor, kanalizasyon yoktur. Buradaki 3 kanal ve atık sular Dicle Nehri’ne akıyor. Dicle Nehri’ne de yazıktır, vatandaş da burada çile çekiyor. Sivrisinek, pis koku vs. mahallenin sorunu var. Bir çok kez DİSKİ’ye dilekçe vermişiz ama bugüne kadar hiç olumlu haber almadık. Gürdoğan Mahalle muhtarı ile beraber dilekçe verdik ve hala da bir sonuç yok. Mahallemde 14 bin 900 seçmen ve yaklaşık 60 bin nüfus var. Mahallemizde çocuklar için bir park bile yok. Gençler için bir futbol sahası yok. Mahallede üst geçit yok. Karayollarına başvurdum ama dilekçem geri döndü, kabul edilmedi. Sorunlarımız çoktur. Yeni seçilen bir muhtarım ve bugüne kadar mahallede bir park dahi yapılmamış. Çocuklarımız çile çekiyorlar.”

 

‘25 YILDIR BU HALDEYİZ’

 

Mahalle sakini Mikail Gezen, yıllardır çözüm bulmayan kanalizasyon sorununa ilişkin şunları söyledi: “25 yıldır burada bu haldeyiz. Sivrisinek, pis koku var ve burada rahat değiliz. Biz de istiyoruz burada bir bakım olsun. Sonuçta insanız yaşıyoruz burada. Derdimizi anlatıyoruz ama bir çözüm bulamıyoruz.”

 

‘SİVRİSİNEKLERDEN DOLAYI SITMA, DİZANTERİ HASTALIĞINA YAKALANAN ÇOCUKLAR VAR’

 

Mahallede kanalizasyon olmamasından dolayı atık suların açıkta bataklık oluşturduğuna dikkat çeken bir mahalle sakini ise şöyle konuştu: “Mahalledeki atık suyun açıkta olması nedeniyle bir sürü hastamız oluyor. Çocuklarımızın oyun oynama alanı kısıtlı olduğu için buralarda oynayıp hasta oluyorlar. Sivrisineklerden dolayı sıtma, dizanteri hastalığına yakalanan çocuklar var. Yazıktır, günahtır insanımıza. Bu sorunun biran önce bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.”

 

‘YAŞANACAK BİR DURUM DEĞİL VE BUNDAN UTANIYORUZ’

 

1988 yılından beri Aziziye Mahallesi’nde yaşayan mahalle sakinlerinden Mehmet Şirin Erbek, pislik içinde yaşamak zorunda bırakıldıklarını ve yetkililerden mahallenin alt yapısı konusunda bir çözüm beklediklerini söyledi. Erbek, “32 senedir burada oturuyorum. Belki on sefer dilekçe verdik ama bu kanlımız yapılmadı. Burada 50 taneden fazla ev var ama bir kanal yok. Bundan dolayı pislik içindeyiz. Yaşanacak bir durum değil ve bundan utanıyoruz. Hizmet gerekmeyen yere hizmet gidiyor ama hizmet gereken yere de kimse gitmiyor. Parti marti ayrımı yapmıyoruz, her kim olursa bu hizmeti yapmak zorundadır. İlgili tüm makamlara dilekçe verdik, rica ettik ama hala da yapılacak” ifadelerini kullandı.

 

 

‘BU PİSİLİĞİ SEYRANTEPE’DEN ÇIKARSINLAR’

 

Mahalle sakinlerinden Şemsettin Güngör ise yaşanan sağlık sorunlarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu kanalda ki pisiliği temizlesinler. 20 yıldan fazladır bu pisliği çekiyoruz. Dilekçe vermemize rağmen kanalizasyon yapılmıyor. Seçim vakti gelince herkes yanımıza gelip “siz bizdensiniz” diyor. Ama seçim bittikten sonra kimse bizi tanımıyor. Bu pisiliği Seyrantepe’den çıkarsınlar. Bu pis su hem nehirlere akıyor hem de insanımızı hasta ediyor. Bu pisliğin korona virüsten bir farkı yok.”

 

‘FUTBOL SAHASI İLE OYUN ALANI İSTİYORUZ’

 

Mahalleden yaşayan çocuklar ise şöyle konuştu; “Bizim mahallede ne bir park var ne de oyun oynayacağımız bir alan. Belediye başkan vekili Murat Beşikci’den mahallemize hem çocuk oyun alanı hem de futbol sahası yapılmasını istiyoruz. Bizim mahallede alt yapı olmadığından dolayı pisliklerden geçilmiyor. Burayı temiz yapsınlar, öyle güzel olsun mahallemiz” diye konuştu.

 

 

‘21. YÜZYIL TÜRKİYE’SİNE BU MANZARA YAKIŞMIYOR’

 

Aziziye Mahallesinde incelemelerde bulunan ve halkın yaşadığı altyapı sorununa dikkat çeken CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, şunları söyledi: “Aziziye Mahalle muhtarımız bizi aradılar ve böyle bir sorunla karşı karşıya olduklarını söylediler. Biz de sorunu bir yerinde görelim dedik. 21. Yüzyıl Türkiye’sine bu manzara yakışmıyor. Buradaki insanlar yaz sıcağında sivrisinekle, haşereyle mücadele ediyorlar. Çok kötü bir koku var, dayanılacak gibi değil ama insanlar burada yaşamak zorundalar. Buradaki sokakları gezerken çocuklarla karşılaştık ve çocuklar parkın ne olduğunu bilmiyorlar. Çocukların bir parkı yok. Buradaki çocuklar da dile getirdiler, çocuklar için acilen bir park istiyoruz. Buradaki atık su Dicle Nehri’ne karışıyor. Sulama suyu olarak tarım arazilerine kadar bu su ulaşıyor. Buradaki vatandaş da bu kokuyla ve bu pislikle yaşamak zorunda bırakılıyor. Devlet yetkililerimizden bu soruna ailen bir çözüm istiyoruz. Biz de bu sorunun takipçisi olacağız.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.