Dolar 34,0624
Euro 38,0730
Altın 2.832,41
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Avrupalı Gençlerden Bağlar Belediyesi’ne Ziyaret!

Avrupalı Gençlerden Bağlar Belediyesi’ne Ziyaret!
REKLAM ALANI
10 Eylül 2024 09:37
71

Avrupa’nın farklı ülkelerinden çok sayıda genç, Erasmus Programı kapsamında Diyarbakır’a geldi. Proje kapsamında Bağlar Belediyesi’nin oyun atölyelerine katılan çocuklarla bir araya gelen heyet, ardından Eş Başkanlar Leyla Ayaz ve Siraç Çelik’i ziyaret etti. Ziyarette, çocuklar için dayanışmanın büyütülmesi konusunda değerlendirmeler yapıldı.

Erasmus + Programı Almanya Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ‘Solidarity Board’ (Dayanışma Masası) adlı eğitim kursu kapsamında Gençlik ve Değişim Derneği ev sahipliğinde İspanya, Bulgaristan, Yunanistan, İtalya, Letonya, Almanya ve Türkiye’den 26 gençlik çalışanı, Bağlar Belediyesi’nde oyun atölyelerine katılan çocuklarla bir araya geldi.

ARA REKLAM ALANI

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Kaynartepe Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu’na gelen gençler, proje kapsamında 11-14 yaş aralığında 30 çocukla çeşitli oyunlar oynadı. Masa ve kutu oyunlarının eğitim alanında nasıl bir araç olarak kullanılabileceği konusunda bilgi sahibi olan gençler, çocuklarla etkileşimde bulundu. Çocuklar, farklı ülkelerden gelen gençlerle dil konusunda pratik yapma fırsatı bulurken, farklı kültürlerle de tanışmış oldu. Çocukların dil, sosyal ve bilişsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik sonunda gençler, kutu oyunlarını çocukların oynaması için kuruma hediye etti.

Heyet daha sonra Belediye hizmet binasında Eş Başkanlar Leyla Ayaz ve Siraç Çelik’i ziyaret etti. Ziyarette çocuklar için dayanışmayı büyütmek adına birlikte yapılabilecekler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Gençler, ülkelerine döndüklerinde de çocuklar için dayanışma ve destek çalışmalarını sürdürmek istediklerini ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.