Dolar 32,2234
Euro 34,7677
Altın 2.447,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Diyarbakır’da 1 Eylül Barış Mitingi Düzenlendi

Diyarbakır’da 1 Eylül Barış Mitingi Düzenlendi
REKLAM ALANI
2 Eylül 2023 15:35
261

Yeşil Sol Parti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Yenişehir ilçesinde bulunan İstasyon Meydanı’nda ‘Toplumsal barış için eşit ve özgür yaşam’ sloganıyla miting düzenlendi.

Mitinge Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk,  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, milletvekilleri ve binlerce kişi katıldı.

ARA REKLAM ALANI

Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, mitingde yaptığı konuşmada, barışın sadece masalarda imzalanan bir anlaşma olmadığını belirterek, “Bu ülkede yaşayan bütün ana dillerin, kimliklerin, halkların eşit yaşamasıdır. Barış çok dillidir, kültürlüdür ve inançlıdır. Dolayısıyla hiç kimse barışı tekçiliğe, tek kimliğe sığdıramaz. Bizim mücadelemiz, onurlu bir barış tesis edilinceye kadar devam edecek” dedi.

‘BARIŞ MUHATAPLARIYLA OLUR’

Saygı duruşunun ardından Tertip Komitesi adına konuşan Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Abbas Şahin,  katılımcıları selamladı. Şahin, “Burada daha güzel şeyler söyleyebilirdik. Barış Anneleri barış için hayatını kaybediyor. Hasta tutsaklarımız cezaevlerinde yaşamlarını yitiriyor. Bu halka söz verdik, bu topraklara barış getireceğiz. 100 yıldır bu topraklarda kan ve gözyaşından başka bir şey görmedi. Bu toprakların onurlu barışa ihtiyacı var. Barışın muhatapları da belli. Son 8 yıldır tecrit uygulanıyor, bu tecrit son 2,5 yıldır da mutlak bir şekilde sürüyor. Biz dedik ki bu ülkeye barışı getireceğiz. Bu sözümüzü gerçekleştireceğiz. Toplumsal barış için önce eşitlik ve özgürlük olacaktır. Onurlu barış muhataplarıyla olacaktır. Biz bunu sağlayacağız” dedi.

Miting söylenen Kürtçe şarkılarına ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.